Hoog op wensenlijstje

Tessa de Wekker
Kaag

Al meer dan tien jaar doen ze mee aan de Kaagweek. Nog nooit wonnen regenboogzeilers Eric Kampschreur, Robert Kampschreur, Frank Bik en Marcel de Jong de thuiswestrijd. Tot deze editie. ,,Deze stond hoog op het lijstje’’, zei Eric Kampschreur na afloop.

Het team, met zeilnummer 140, zit sowieso in de lift. Kampschreur en zijn mannen wonnen vorige maand ook al het Nationaal Regenboog Evenement, een zeilwedstrijd die gevaren wordt op vijf Hollandse en Utrechtse wateren. Stuurman Kampschreur: ,,Het ging helemaal top. We hebben één mindere wedstrijd gevaren, maar voor de rest ging het goed. We hebben constant bij de eerste vier gestaan en zaterdag stegen we naar één.’’ Gisteren werd niet meer gevaren, zodat Kampschreur en zijn mannen de eerste prijs mochten ophalen.

Even later mochten ze opnieuw het podium op. Als onderdeel van team Holland wonnen ze ook in de Holland-Friesland wedstrijden de eerste prijs. ,,Het was een druk programma zo, maar hartstikke leuk’’, aldus de Leiderdorper.

Betere boot

Zijn team vaart zo’n 10 wedstrijden per jaar. De laatste twee jaar gaat dat steeds beter. Niet alleen raakt het team op elkaar ingespeeld, de zeilers hebben ook een betere boot dan voorheen. En dat scheelt een slok op een borrel. ,,Hij is veel sneller dan de vorige. Dat ligt aan kleine dingen. De vorm van de romp is iets anders. Kleine details die het verschil maken. De nieuwe boot betaalt zich uit met twee eerste prijzen dit jaar’’, zegt Kampschreur.

Daarnaast werden de twee Kampschreurs, Bik en De Jong vierde op Grevelingen en derde bij wedstrijden op de Braassem. Bij tourbeurt vormen de vier de driekoppige bemanning. Eric Kampschreur: ,,We zijn met zijn vieren eigenaar van de boot, maar niet iedereen kan altijd. Zo kan de boot toch altijd varen met een min of meer vaste bemanning.’’

Deze zege op de Kaagweek is een fijne voor de vier. Ze zijn lid van KWV De Kaag, dus het was een thuiswedstrijd. ,,We hadden De Kaagweek nog nooit gewonnen, dus hij stond hoog op het verlanglijstje. Het is een mooi evenement met een leuke familie-sfeer.’’

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.