Aanhoudende spanning onderin derde klasse zaterdag

Hennie Kanbier
Zaterdag derde klasse

Koudekerk is hard op weg naar een plaats in de nacompetitie. De ploeg van Alex Redel won nipt van NSV’46, dat druk doende is in de strijd tegen degradatie.

Akke Pennin bekroonde het beste Koudekerkse deel van de eerste helft met het enige doelpunt. Even na rust raakte de ploeg uit Noorden de lat en wankelde de thuisploeg af en toe, hoewel er door Koudekerk ook zelf kansen werden verprutst. ,,We doen prima zaken vandaag, hoewel een gelijkspel misschien meer op zijn plaats zou zijn geweest”, sprak Redel bescheiden.

Kagia lijkt gezien voor de nacompetitie en wordt nu ook nog bedreigd op de vierde plaats door Lugdunum, dat in Lisserbroek met 1-3 aan het langste eind trok. Aanvankelijk had de ploeg van Anton Wijsman het beste van het spel en dat kwam tot uitdrukking in een doelpunt van Mark Zonneveld. Gaandeweg werd de formatie van Jan Wansink en Henk de Cler sterker en halverwege was het gelijk door Adam Atif. Na de pauze stond Sergio Vrede op bij de bezoekers met twee treffers.

Onderin heeft het er alle schijn van dat Hazerswoudse Boys directe degradatie ontloopt. De manschappen van Manfred van den Bosch wonnen met 2-1 van DWO, een tegenstander waar eerder kansloos van werd verloren. ,,Het zal vast tot en met de laatste speeldag spannend blijven, maar we hebben wel wat meer lucht naar de dertiende en veertiende plaats toe en kunnen ook nog steeds opgaan voor direct lijfsbehoud. Na de pauze kwamen we tegen tien man te staan en in tegenstelling tot eerdere duels met een dergelijk scenario speelden we dat nu beter uit.”

DWO kwam nog op 0-1, maar Ruben Windhorst en Justin Meijer bogen de score om. De gastheer eindigde uiteindelijk eveneens met tien man na de uitsluiting van Ruud Plaisier.

Oegstgeest kan nog maximaal de nacompetitie behalen. De ploeg van Laurens van der Voort kwam een gelijkspel (3-3) overeen met Floreant en met dat punt kon de trainer wel tevreden zijn. ,,We hebben het nog in eigen hand om de voorlaatste plaats te verlaten. Volgende week een rechtstreekse degradatiekraker tegen NSV’46. Dan weten we een hoop meer. Het is eigenlijk een wonder dat we er drie hebben gemaakt. We speelden noodgedwongen met bijna allemaal verdedigend ingestelde spelers. De ziekenboeg zit overvol bij ons.”

Jurgen Bouwman zette zijn ploeg op voorsprong, maar de Boskopers stonden halverwege met 2-1 voor. Na de pauze pakte Oegstgeest een hernieuwde voorsprong via Steven Apcar, die ook een kans miste op 2-4, en Guido Leugering. De thuisploeg maakte alsnog gelijk en dat gaf volgens Van der Voort de juiste verhouding weer.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.