Vrouwen LOHC zijn zeker van play-offs

Tom Mentink
Oegstgeest

Vorig jaar haalden de vrouwen van LOHC de play-offs voor promotie naar de overgangsklasse en dit seizoen is het weer raak. De equipe van coach Eddie Simmons walste met 0-7 over hekkensluiter Hilversum heen, waardoor de tweede plek een zekerheid is. Esther Imthorn (3), Britt Uljee (2), Dimmy van Ruiten en Laura Konijn waren trefzeker.

Koploper Amstelveen, dat evenveel punten heeft als de ploeg uit Oegstgeest maar een beter doelsaldo heeft, won ook. Het blijft de laatste twee speelrondes dus nog ongemeen spannend in de strijd om het kampioenschap in de eerste klasse A. De titel geeft een betere uitgangspositie in de play-offs.

,,Ik ga er eigenlijk niet vanuit dat Amstelveen nog punten laat liggen’’, vertelt Simmons. ,,We moeten ons focussen en goed voorbereiden op de play-offs. Het is knap dat we het weer hebben gehaald.’’

In de eerste klasse B ging nummer twee Alecto met 2-0 onderuit bij nummer drie De Warande, waardoor beide ploegen nu gelijk staan in punten. Na de 4-2 nederlaag van vorige week tegen concurrent Cartouche slikte trainer Jaïr Levie opnieuw een bittere pil. Hoewel alles nog in eigen hand ligt, is het voor de Leiderdorpsen nog een behoorlijke klus om de tweede plek vast te houden.

Levie hoopt dat zijn ploeg in het competitieslot de druk van zich afgooit. ,,De druk om te promoveren is misschien wel iets te hoog, ook vanuit de club. We zijn nog niet zover als we nu denken’’, tempert de oefenmeester de verwachtingen.

Alphen boekte een hele belangrijke zege op subtopper Schiedam: 4-3. Daardoor staat de ploeg van coach Marc Boelens nog steeds ‘veilig’ op de tiende plek. Nummer elf De IJssel won ook en hijgt in de nek. ,,Het gaat er nu echt op aan komen’’, benadrukte Boelens. Voor Alphen waren Jessica Albers (2), Lisette van Calcar en Meike Kerklaan trefzeker.

De mannen van LOHC leden een flinke nederlaag (6-2) bij koploper Schaerweijde, ondanks een 1-1 ruststand. Benjamin van der Klundert sleepte voor de pauze de gelijkmaker binnen uit een strafcorner.

In de tweede helft hielden de Oegstgeestenaren kort stand, maar na de 2-1 viel het geloof weg en liep de thuisploeg uit. Quinten Mank deed bij een stand van 5-1 nog iets terug. De formatie van Craig Sieben moet de komende weken nog aan de bak om nacompetitie tegen degradatie te voorkomen.

Roomburg verloor met 6-4 op bezoek bij laagvlieger Groen-Geel, waardoor de Leidenaars zesde blijven. Voor de nieuwe coach Maurits Eikenhout, die Jeroen Mahadew na dit seizoen opvolgt, is het te hopen dat er geen leegloop van spelers plaatsvindt.

Alecto pakte een knap punt op bezoek bij koploper Klein Zwitserland (1-1), dat tot dusver alles had gewonnen.

Na een 1-0 achterstand bij rust maakten de Leiderdorpers in de tweede helft gelijk via Bart Zoutendijk. Daardoor behouden de mannen van Sander Rottier toch nog zicht op de play-offs.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.