Grote brand in parkeergarage Winkelhof Leiderdorp

© Foto: Toon van der Poel

1 / 5
leiderdorp

Bij een grote brand in de parkeergarage van de Winkelhof in Leiderdorp zijn woensdagnacht vier auto’s uitgebrand. Dertien andere voertuigen zijn beschadigd.

De brand ontstond in de parkeergarage ter hoogte van het winkelpand van de Hema. De bovengelegen woningen hoefden niet te worden ontruimd. Wel zijn enkele bewoners wakker geworden en hebben zelf een veilige verblijfplaats gezocht.

Het vuur was snel onder controle, maar de brand ging gepaard met veel rook. Vanwege die rookontwikkeling zullen veel winkels voorlopig nog niet opengaan. Per winkel zal, afhankelijk van de roetschade, worden bekeken wanneer geopend kan worden. Door de brand is ook schade ontstaan aan de constructie van de parkeergarage. Bouw- en woningtoezicht doet donderdag onderzoek hiernaar.

Aan de achterzijde van de parkeergarage is een commandopost van brandweer en politie ingericht. Vijf tankautospuiten en een ladderwagen zijn ingezet bij de brandmelding.

Brandstichting

Er is een vermoeden van brandstichting. De laatste tijd is mogelijk een pyromaan actief. Vlak voor het uitbreken van de brand was er al een autobrand in de Willem Barentszstraat in Leiden. Snel gevolgd door deze melding.

De afgelopen weken zijn al eerder auto’s in deze parkeergarage en omliggende straten in brand gestoken.

Weekmarkt

De weekmarkt aan de Sandhorst deed goede zaken na de brand. Al om half elf moest de bakker nee verkopen. De halfjes bruin waren toen al uitverkocht.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.