Rijnland bij MMO met het eigen trucje de boot in

Mart Spierdijk sportredactie@leidschdagblad.nl
Hoogmade

,,Eigenlijk lijken deze clubs best op elkaar’’, constateerde Rijnland-trainer Paul Pikaar na de 5-1 nederlaag bij MMO. En daar had de Leidse oefenmeester niks mee miszegd. FC Rijnland stonk zondag heel hard in een eigen trucje.

Zeventien punten uit de laatste zeven duels en een in Hoogmade toch zeldzame grote overwinning verklaarden de grote grijns waar MMO-trainer Pascal Verschoor de kleedkamer mee uitliep. Sinds de oefenmeester kort na de winteronderbreking koos voor een verdedigend en afwachtend strijdplan, klimt zijn ploeg langzaam maar zeker uit de degradatiezorgen. ,,Er zit nu natuurlijk een ontzettend lekkere vibe in de ploeg. Die moeten we vasthouden. Op die manier gaan wij in de derde klasse blijven’’, vertelde Verschoor.

MMO-aanvoerder Jeroen Disseldorp speelt het liefst zijn wedstrijden op het middenveld , maar staat in de nieuwe stellingen in de punt van de aanval. Het bleek een goede zet. Disseldorp weet met zijn snelheid als geen ander in de Hoogmadese selectie de ruimtes achter de verdediging te benutten en demonstreerde dat zondag nog eens. Al na één minuut had de nieuwe goalgetter toegeslagen toen bij Rijnland gelegenheidskeeper Jeffrey Smeele een bal losliet. Binnen tien minuten verdubbelde linksbuiten Thomas Bakker de voorsprong.

Tegen beter weten in bleef Rijnland proberen om vanuit achteruit op te bouwen, waardoor de ruimtes in de achterste linie veel te groot bleven. Disseldorp legde die zwakte pijnlijk bloot door binnen twintig minuten zijn tweede binnen te schuiven en Bakker te bedienen voor de 4-0. Rijnland bleef desondanks nog geloven in een resultaat. Giovanni Koelink zorgde met een schitterende vrije trap voor een draaglijkere ruststand, maar verder dan dat kwam het niet. Een beheerste lob over de Leidse keeper van opnieuw Disseldorp betekende na rust de beslissing. ,,Ik weet ook niet wat het is. In de laatste zeven maak ik er elf, maar op de training raak ik geen bal. Een soort Jamie Vardy-stijl eigenlijk’’, knipoogde de man van de wedstrijd.

Voor FC Rijnland wachtte er na afloop nog een gezellig boottochtje richting Leiden. Trainer Pikaar: ,,Wij hebben vandaag weer gezien dat wij een ploeg nou eenmaal niet tegen hun eigen 16 meter aan kunnen zetten. Zij werken keihard en zakken nog verder in dan wij, wat dat betreft gaan we inderdaad met ons eigen trucje de boot in.’’

MMO: Van Wieringen, Van Rijn (75. Van der Meer), Bronsgeest, Bos, Van der Stan (83. Zandbergen), Van Leyden, Van Buren (62. Brandhorst), Thomas Disseldorp, Bakker, Jeroen Disseldorp, Van Goozen.

FC Rijnland: Smeele, De Groot, Cerdijn, Van Leeuven, Luiten (65. Dros), Koelink, Kluivers, Kromwijk, De Rooij, Kamphues, Oomen.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.