Situatie bij noodopvang niet zorgelijk

Loman Leefmans
Leiden

Bij de noodopvang aan de Wassenaarseweg in Leiden is ’geenzins sprake van een zorgelijke situatie.’ Dat is althans de opvatting van burgemeester Henri Lenferink. In een brief aan de gemeenteraad legt hij uit dat de veertien geregistreerde incidenten in 2015 lang niet allemaal ernstig kunnen worden genoemd.

In het gebouw worden sinds eind oktober 250 vluchtelingen opgevangen. Tussen de veertien incidenten die er sindsdien waren, zitten onder meer loze brandmeldingen. Een alleen al de aanwezigheid van politieagenten tellen twee keer mee als incident.

Er waren wel twee vechtpartijen. In een geval leidde dat tot een aangifte van mishandeling. Ook was er sprake van ’een mogelijke poging tot zelfdoding’. En in een geval is een van de vluchtelingen opgepakt die elders bij een incident was betrokken.

Volgens Lenferink zijn er bovendien ’signalen die zorgwekkend kunnen zijn’. Mogelijke prostitutie en het gebruik van drugs worden momenteel onderzocht. Ook hield een keer iemand zich bij de noodopvang op die in verband is gebracht met zedendelicten.

Lenferink kondigt de instelling van een periodiek spreekuur aan van de wijkagent bij de opvang. Maar: ’over de situatie op de locatie Wassenaarseweg ben ik niet ongerust.’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.