Leidenaar wil 3 oktober houden zoals het is

Redactie Leidsch Dagblad
leiden

Leidenaars en leden van de 3 October Vereeniging vinden de viering van Leidens Ontzet prima zoals het is. Er zijn twee grote ergernissen: de herrie en de hoge prijzen op de kermis. Mochten er activiteiten bij komen, dan hebben mensen een voorkeur voor klassiek ogende activiteiten die het historische karakter van 3 oktober zichtbaar maken.

Dit blijkt uit een enquête die het bestuur van de 3 October Vereeniging heeft gehouden onder 200 inwoners van Leiden en omliggende gemeenten. Daarnaast vulden ruim 1000 leden van de vereniging een digitale vragenlijst in. Volgens voorzitter Michiel Zonnevylle en pr-bestuurslid Bettina van Klaveren wilde het bestuur weten of de vereniging op het juiste spoor zit. De enquête werd door een extern bureau gehouden. De kermis, de warenmarkt, de grote optocht, het vuurwerk en de taptoe worden het meest bezocht.

Opvallend is dat de warenmarkt, de optocht en de taptoe tevens in het lijstje staan met laagste beoordelingen. Die lage scores zijn overigens relatief met een gemiddelde van 7,3. Hoogste beoordelingen (8,4) krijgen de uitreiking van haring en wittebrood, de hutspotmaaltijd en het oefenen voor het koraal zingen. Dat laatste krijgt van de verenigingsleden zelfs een iets hoger cijfer dan het koraal zingen zelf.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.