Sportief vergaat het Ter Leede beter dan financieel

Hielke Biemond
Zaterdag hoofdklasse

In een week dat de financiële beperkingen zich deden voelen, bewees hoofdklasser Ter Leede dat de sportieve mogelijkheden niettemin groot zijn. Dankzij een 0-2 overwinning bij FC Breukelen werd de koppositie verstevigd. De voorsprong op Achilles Veen, dat één wedstrijd minder heeft gespeeld, is vier punten.

Dat is flink boven verwachting, voor een ploeg die als doelstelling heeft om in het linkerrijtje te eindigen. De werkelijkheid is ook dat, ondanks de mogelijkheid op promotie, vier spelers hebben besloten na dit seizoen uit Sassenheim vertrekken.

Youssef Ait El Houssi en Vincent Ammerlaan zijn na jaren trouwe dienst toe aan een minder intensief voetbalbestaan. Mitchell Kappenberg en Renee Troost zijn er financieel niet uitgekomen met Ter Leede, dat de begroting naar beneden moet bijstellen. Trainer Henk Wisman weigert daar moedeloos van te worden. ,,Het is de situatie van de club. Je kunt het zien als belemmering, maar ook als uitdaging.’’

Zijn team is steeds stabieler geworden en kan wedstrijden controleren. Sprankelend was het spel in Breukelen niet, wel genoeg voor de vierde zege op rij. Het duurde even voordat Ter Leede grip kreeg op het opportunistische spel van de nummer laatst. Een doorbraak kwam er na een klein uur, dankzij twee vertrekkers. Kappenberg bediende Ammerlaan, die de bal op zijn borst controleerde en schitterend raak schoot vanuit de draai. Tien minuten later bracht Marc de Kruijs de beslissing (0-2). In de slotfase moest de koploper met tien man verder: Oussama Siali kreeg rood voor natrappen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.