Gemeente stopt samenwerking met stichting Jongeren in Nood

Roxanne Hiensch en Omar el Amrani van Stichting Jongeren in nood in betere tijden.
© Archieffoto Hielco Kuipers
Leiden

De gemeente Leiden heeft per direct de samenwerking met Jongeren in Nood opgezegd. De stichting wordt financieel wanbeleid verweten en ook zouden er zorgen zijn over de kwaliteit van de dienstverlening, zo is te lezen in de opzeggingsbrief.

Een van de aanleidingen is de beslaglegging door gerechtsdeurwaarder Buik & Van der Horst op alle gelden en goederen van Jongeren in Nood, vanwege een persoonlijke schuld van directeur Roxanne Hiensch.

Hiensch is er enorm ontdaan over. Zij zegt dat ze het beslag aanvecht bij de rechter, omdat de deurwaarder de stichting niet mag gijzelen vanwege een persoonlijke schuld van een werknemer. ,,Maar u weigert de rechtszaak af te wachten en trekt de stekker uit de enige stichting die een meerwaarde heeft in de hulpverlening aan de moeilijkste groep jongeren die bijna niet te bereiken is’’, schrijft ze in haar verweer. Jongeren in Nood begeleidt jongeren tussen de 16 en 27 jaar die dakloos zijn of dreigen te worden, veelal van Marokkaanse afkomst.

Een ander verwijt is dat er herhaaldelijk meldingen zijn binnengekomen over fraude, drugs dealen en bedreiging.

,,Geruchten’’, zegt Hiensch. ,,Als we vragen waar het dan precies over gaat, krijgen we geen antwoord.’’ Ze stelt dat de gemeente Leiden op basis van roddels en rechtsdwaling besloot. ,,Omdat wij werken met de moeilijkste groep, staan wij ook veel meer bloot aan onterechte beschuldigingen.’’

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.