Leiden reserveert geld voor behoud steunbanen

Burgemeester en wethouders besloten dinsdag 119.000 euro aan kringloopbedrijf Het Warenhuis te geven / archieffoto HDC Media

Redactie Leidsch Dagblad
Leiden

Bijna een half miljoen euro trekt de gemeente Leiden uit om de gevolgen van bezuinigingen op gesubsidieerd werk wat te verzachten. Het geld gaat naar organisaties die daardoor medewerkers dreigden te moeten ontslaan.

Burgemeester en wethouders besloten dinsdag 119.000 euro aan kringloopbedrijf Het Warenhuis te geven. Dat had drie plannen ingediend bij de gemeente om banen te kunnen behouden: het opzetten van een afdeling die onderdelen verkoopt, een lunchroom voor winkelend publiek en een tweede vestiging in het centrum van de stad. De gemeente verwacht dat hiermee negen voltijdbanen behouden kunnen blijven en zes leerwerkplekken.De stichting Paardrijden voor Gehandicapten krijgt 34.000 euro. Die wil het geld gebruiken om meer lessen te kunnen gaan geven (aan circa vijftig ruiters) en een sponsorplan op poten te zetten om de inkomsten permanent te verhogen. Het moet een baan opleveren voor de werknemer die de zijne kwijtraakt door de bezuinigingen.Bijna 333.000 euro wordt ingezet als pensioenoverbrugging voor mensen die binnen twee jaar met pensioen zouden gaan en nu hun baan kwijtraken. De kans dat zij nog ander werk vinden, is zo klein, dat de gemeente hun werkgevers liever nog even subsidieert tot hun pensioen. Het gaat om tien mensen bij acht bedrijven en instellingen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.