Vader: 'Ik kan Anass nog niet begraven'

Vader: 'Ik kan Anass nog niet begraven'. Archieffoto ANP

Vader: 'Ik kan Anass nog niet begraven'. Archieffoto ANP

Patrick van den Hurk
wassenaar

Voor Mhamed Aouragh is zijn zoon Anass in zijn hoofd nog steeds niet begraven. ,,Ik kan het niet”, zegt hij gelaten. ,,Eerst moet de waarheid aan het licht komen. De politie gaat uit van zelfmoord. Ik heb echter aanwijzingen voor moord. Er zijn nog zoveel onbeantwoorde vragen waarop de politie geen antwoord kan of wil geven.’’

Precies twee maanden na het overlijden van zijn dertienjarige zoon Anass, die bij zijn moeder en zusje in Wassenaar woonde, blikt Mhamed Aouragh terug op het drama. Hij doet dat samen met zijn zoon Farid (21), de halfbroer van Anass, in diens woning in Leidschendam.

Farid heeft zijn studie rechten weer opgepakt en voetbalt weer. ,,Maar zin in vrolijke dingen zoals uitgaan heb ik nog niet.’’ Ook met zijn vader gaat het overdag redelijk. Ze zijn blij met de vele sympathieke reacties van bekenden en onbekenden en van de leden van het Islamitisch Centrum.

Mhamed vallen vooral de avonden en nachten zwaar. ,,Ik heb vannacht ook maar tien minuten geslapen. Steeds zie ik de beelden voor me van de laatste minuten van Anass, hoe hij worstelde tegen het geweld. Geen imam of psycholoog kan mij helpen. Alleen politie en justitie kunnen dat. Pas als ik duidelijkheid krijg over wat er met Anass is gebeurd, kan ik hem begraven. Of het nu moord is of zelfmoord.”

Mhamed vraagt zich bijvoorbeeld af waarom het zo lang heeft geduurd voordat zijn zoon is gevonden. Hij was woensdag 6 februari aan het eind van de middag niet thuisgekomen van het folderen in zijn wijk. De hele avond en nacht zocht de politie met behulp van honden en een helikopter naar Anass in het bosje naast Duinrell.

Pas de volgende ochtend om kwart voor negen werd de tiener gevonden, zo’n vijftig meter vanaf de plek waar de avond ervoor zijn fiets al was aangetroffen. ,,In dat kleine stukje bos zou je zelfs een speld en een naald kunnen vinden’’, merkt zijn vader op. ,,Wij denken daarom dat hij daar later is neergelegd.’’

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.