Bewoners Werven moeten water koken na leidingbreuk

© Toon van der Poel

Janneke Dijke
Leiden

Bewoners van 49 huizen aan de Cormorantwerf, Klipperwerf, Boeierwerf en Botterwerf moeten de komende dagen het water uit de kraan koken voor gebruik. Drinkwaterbedrijf Dunea adviseert hen dit na een breuk in de waterleiding, woensdagochtend rond 4 uur.

Oorzaak van de breuk is waarschijnlijk de hevige regenval van de laatste dagen. ,,De grond kan dan gaan bewegen, waardoor de verbindingen uit elkaar kunnen schieten’’, aldus Michel Helgers, procesmanager bij Dunea.

Nadat dit woensdagochtend bij de Cormorantwerf in de Merenwijk gebeurde, spoot het water uit de waterleiding. Deze loopt onder de straat, waardoor de stoepen bij zes huizen wegzakten. Dit is de grootste schadepost. Stratenmakers waren woensdag bezig de stoepen te herstellen. Het water dat in de kruipruimtes was gelopen had de brandweer ’s ochtends vroeg al weggepompt.

Lees ook: Gesprongen waterleiding, kruipruimtes lopen vol water

De bewoners van de 49 huizen zaten tot half negen ’s ochtends zonder water. Dunea heeft bij alle bewoners een kaart achter gelaten, met het advies gedurende vier dagen het water eerst te koken voor consumptie.

,,Onze monteurs werken heel schoon, maar de waterleiding is open geweest en we kunnen niet uitsluiten dat er vuil in is geslopen’’, zegt Helgers. Pas als uit laboratoriumonderzoek blijkt dat het water schoon is, kunnen de bewoners de kraan weer zonder nadenken opendraaien.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.