Rijnsburgse Boys hoopt op ’wederopstanding’ met Pasen [video]

Rijnsburgse Boys hoopt op ’wederopstanding’ met Pasen [video]
Rijnsburg

Dat zijn ploeg met 2-1 van Harkemase Boys won was leuk en aardig, maar Pieter Mulders had de punten wat graag aan de Friezen meegegeven in ruil voor een misstap van de ’Harekieten’ in het paasweekend. ,,Zoals ze vandaag speelden, zie ik ze over twee weken niet winnen bij ASWH’’, sprak de Rijnsburgse Boys-trainer hoopvol.

Het viel min of meer in de categorie ’non-nieuws’, want in de plannen van Mulders komt de routinier al amper voor. Toch kleeft er iets bijzonders aan de aankondiging van Bart Freke na dit seizoen te stoppen.

Met het afscheid van de Rijnsburger verdwijnt ook de laatste speler uit de selectie van het gouden Rijnsburgse Boys van Ted Verdonkschot, dat tussen 2006 en 2009 drie keer kampioen van de hoofdklasse werd.

Zeven magere jaren volgden, maar tegen de Bijbelse traditie in lijkt die tijd van laagconjunctuur op de Middelmors nog niet voorbij. Al houdt Mulders zich vast aan het onvoorspelbare competitieverloop. ,,Het is een raar seizoen en er staan nog gekke dingen te gebeuren.’’

Daar valt iets voor te zeggen. Als een geslagen bokser hing Rijnsburgse Boys eind november in de touwen. Liefst zestien punten bedroeg de achterstand op koploper FC Lisse. Hoe anders zag de wereld er drie maanden, zes zeges en een gelijkspel later uit.

Plots dachten de Uien weer mee te doen om het kampioenschap. Van die titelaspiraties is inmiddels niets over: nog slechts drie punten uit vier duels haalden de Rijnsburgers nadien. Een negatieve reeks die uitgerekend tegen Harkemase Boys doorbroken werd.

Of het seizoen voor de Rijnsburgers nog te redden valt, ligt feitelijk in handen van de Friezen. In het (inhaal)paasweekend valt de beslissing in de strijd om de tweede periode, goed voor een nacompetitieplek.

Daarin leidt Harkemase Boys de dans, voor Rijnsburgse Boys. Winst bij ASWH volstaat voor het elftal van Henk Herder. ,,Rijnsburg vandaag de punten, wij over twee weken’’, relativeerde de oud-speler van SC Heerenveen het verlies dan ook. ,,Maar dat wordt nog een zware dobber’’, counterde Mulder. ,,Ik ben niet echt kapot van ze.’’

Als Harkemase Boys inderdaad een misstap begaat, dient Rijnsburgse Boys diezelfde zaterdag nog wel ’even’ te winnen bij FC Lisse, om het klusje vervolgens twee dagen later bij Stedoco te klaren. Een dubbel paasprogramma waar Mulders allerminst blij mee is. ,,Op de trainerscursus van de KNVB hebben ze de mond vol van arbeidsrustverhouding, maar diezelfde bond plant wel doodleuk twee wedstrijden in drie dagen. Gekkenwerk. Dan neem je deze competitie niet serieus.’’

Rijnsburgse Boys-Harkemase Boys 2-1

3. Schotanus, 25. Tillema 1-1, 66. Serbony 2-1.

Scheidsrechter: Roeleveld. Toeschouwers: 1000.

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop; Gielisse, Martien, Prijs, Strooker; Goeman, Tillema, Van Lunteren; Jongeneelen, Serbony (88. Tjon-A-Noek), Hudepohl (77. Wijks).

Meer nieuws uit Sport Regionaal