De Zijl in vorm richting play-offs

Wim Siera
Waterpolo

De Zijl Zwemsport heeft de reguliere competitie afgesloten met een aansprekende overwinning op UZSC. De landskampioen uit Utrecht werd zwembad De Zijl van het kastje naar de muur gestuurd en verloor met maar liefst 15-7.

In de eerste periode waren beide ploegen nog redelijk aan elkaar gewaagd (2-1), maar na de derde treffer van de thuisploeg was het hek van de dam en spoedden De Leidenaars zich in een sneltreinvaart naar een 8-2 voorsprong halverwege.

Ook in het tweede gedeelte van de ontmoeting kwamen de bezoekers er niet aan te pas tegen een zeer compact en georganiseerd spelend De Zijl, waar midvoor Omar Qachach een uitstekende vorm etaleerde. De Zijl eindigt de competitie als zesde en neemt het in de play-offs op tegen GZC/Donk. Van de ploeg uit Gouda werd dit seizoen nog niet verloren. De Zijl speelde thuis gelijk en in de uitwedstrijd viel er zelfs een 6-8 winst te noteren. De doelpunten kwamen van Qachach (4), Niek van Gent, Daan Heiden (2). Thijs Versluis, Jasper Haasnoot, Menno Dalmijn en Daan Samsom.

AZC versloeg Het Y met 13-3. In de derde periode van het duel maakte AZC het verschil (7-1). In het vervolg konden de reeds gedegradeerde Amsterdammers zoals al het hele seizoen geen vuist maken. De Alphenaren legden beslag op de zevende plaats en spelen in de nacompetitie tegen de nummer twee van de ranglijst UZSC. De ploeg uit Utrecht won onlangs nog in Alphen, maar op het spel van AZC valt geen peil te trekken. Kansloos is de ploeg van Ron van der Wild zeker niet. Voor AZC scoorden Tjerk Kramer, Milos Filipovic (4), Adam Maklari (3), Dano de Mey en Patrick Hulsman.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.