Geen tweede divisie voor Rijnsburgse Boys

Daan Doedens
Veenendaal/Rijnsburg

Het is niet het seizoen geworden van Rijnsburgse Boys. De ploeg van scheidend trainer Niek Oosterlee trok in de directe strijd tegen GVVV met 2-1 aan het kortste eind. De topklasser uit Veenendaal legde daarmee beslag op de zevende plek en plaatst zich daarmee ten koste van de uien voor de tweede divisie. De geelzwarten moeten het komend seizoen met de derde divisie doen.

,,Dit is heel teleurstellend. Hier baal ik enorm van”, aldus Oosterlee, langs het veld met feestvierende Veenendalers die de ‘prijs’ vierde als ware het de topklassetitel.

De ‘Boys’ kwamen zeven minuten voor rust na een uitstekende aanval nog prima op voorsprong. Danny van de Vijver tikte van dichtbij de voorzet van Joël Tillema binnen. De uien konden echter niet lang van die voorsprong genieten. Bij de volgende aanval schoot Simon Brouwer voor de ploeg van John de Wolf de gelijkmaker binnen, om niet veel later op de rand van buitenspel ook de 2-1 te maken.

Oosterlee: ,,We geven in vijf minuten de wedstrijd weg. Dat is tekenend voor dit seizoen. We krijgen de doelpunten veel te gemakkelijk tegen”, aldus Oosterlee, die ook realistisch was. ,,Als je over een heel seizoen achtste eindigt, dan is het ook klaar, dan ben je gewoon niet goed genoeg.”

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.