Tempo blijft ongeslagen

Korfbal

Tempo heeft de ongeslagen koppositie in de overgangsklasse op het veld succesvol verdedigd tegen Nieuwerkerk met een 23-17 overwinning.

De Alphenaren kwamen na een koude start (0-4) beter op gang, maar konden in de eerste helft nog geen afstand nemen (12-11 rust). Edwin van der Weijde (3), Marjolein Vonk (2), Rosanne Wolvers en Jelle Steenbeek zorgden uit lang uitgespeelde aanvallen voor de beslissende demarrage van 14-12 naar 21-14.

Fiks incasseerde een teleurstellende 16-19 nederlaag tegen De Hoeve. De Oegstgeestenaren bezaten immers van 5-1 tot 15-11 steeds een behoorlijk voorsprong, maar kwamen in de laatste negentien minuten niet verder dan één treffer van Roy Vreeken (16-17). Hij was met zeven doelpunten topscorer.

Pernix hoefde niet eens top te spelen om tegen BEP een 23-18 overwinning binnen te halen. De Leidenaars begonnen met een minuut stilte wegens het overlijden van erelid Henk van der Vegte (86), die meer dan 75 jaar lid was. Sven Kuipers (3), Vincent van Beek (2), Debbie en Tessa van Alphen en Joost Kuipers brachten hun club in een sterk kwartier van 8-6 naar 16-8, waarbij de enige tegentreffers een strafworp en een vrije bal waren.

KZ Danaïden gaf in de eerste klasse behoorlijk goed weerwerk tegen leider OKW, maar verloor toch met 12-20. De formatie van Peter Jonker miste op 10-13 een strafworp en zag de achterstand vervolgens oplopen tot 10-16. Denise Melman tekende voor drie goals, terwijl debutante Dyan van der Vooren net als Maxime van Oosten en Mike de Wit twee treffers leverde.

Velocitas kwam kwaliteit en schotkracht tekort tegen Futura en verloor dan ook afgetekend met 15-23. De Leiderdorpers zagen met Amanda Pikaar, Laurens Boudewijn en Tom Glasbeek drie van de vier invallers scoren. Leo van den Bos wordt volgende seizoen de nieuwe hoofdtrainer; hij was in het verleden al eens als zodanig werkzaam en coacht nu nog het tweede.

Madjoe kon in de tweede klasse niet stunten tegen lijstaanvoerder Twist en verloor met 20-17. Jasper de Koning en Roelof Hogewoning werden door hun vakgenoten goed in stelling gebracht; zij scoorden dan ook negen en zes keer. De beide schutters werkten gezamenlijk een 13-9 achterstand helemaal weg (15-15), maar drie tegengoals op rij braken ook hun verzet.

Derdeklasser Crescendo speelde te onrustig om tegen Keep Fit meer te bereiken dan een 13-13 gelijkspel. De Leidenaars raakten in de eerste helft zelfs even 5-8 achter. Marit Geijer, Shantal Verweij, Joris Cornelissen en Dennis van der Horst zorgden na 8-8 en 11-11 twee keer voor een voorsprong van twee punten, maar die gingen steeds weer verloren.

In de vierde klasse speelde Fluks een goede wedstrijd tegen Vlug en Vaardig/KCN, al werd er met 10-16 verloren. De Noordwijkers konden namelijk met goede aanvallen via 4-7 (rust) tot 6-10 redelijk lang in het spoor van de koploper blijven. Maurits Vos en Wouter Westgeest maakten elk drie doelpunten, de laatstgenoemde deed dat zelfs als invaller in de tweede helft.

Meer nieuws uit Sport Regionaal