Werkstraf voor ontucht met laveloze vrouw op straat in Noordwijk

Den Haag/Noordwijk

Een 53-jarige man is door de Haagse rechtbank veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur, waarvan de helft voorwaardelijk, voor ontucht met een 30-jarige vrouw die laveloos en halfnaakt in Noordwijk op straat lag. Het OM had tegen de verdachte een celstraf van twee jaar geëist, waarvan een half jaar voorwaardelijk.

De vrouw was gaan stappen met vriendinnen en had flink gedronken. Hoe zij halfnaakt op straat belandde, is niet duidelijk. De Noordwijker zag haar liggen en wilde haar helpen. Toen de politie ter plekke kwam, zou hij hebben gezegd dat hij de bewusteloze vrouw had betast. Later herhaalde hij dat tijdens een verhoor op het politiebureau.

Het OM sleepte de man voor de rechter op verdenking van seksueel misbruik. ,,Dit is zeer kwalijk, het slachtoffer was comateus’’, zei de officier van justitie twee weken geleden. Volgens de officier wijst DNA-onderzoek uit dat er zelfs sprake was van binnendringen.

Bij de Haagse rechtbank ontkende de man dat hij seksuele handelingen bij de vrouw had verricht. Hij had haar alleen maar afgeveegd omdat ze vuil was, en trok haar daarna op zijn schoot. Volgens zijn advocaat kon uit het DNA-onderzoek niet worden gehaald dat de man het lichaam van de vrouw is binnengedrongen. De rechtbank is dat met hem eens, maar veroordeelt de Noordwijker wel voor het betasten van de vrouw.

Naast de werkstraf van 240 uur, krijgt hij ook nog een voorwaardelijke celstraf van zes maanden. Die hoeft hij niet uit te zitten als hij niet opnieuw in de fout gaat.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.