Twee inbrekers betrapt bij woning Leiden

© ANP

Medewerker Internet
Leiden

Twee leden van een Zoetermeerse criminele jeugdgroep liepen zaterdag 7 juni om 01.00 uur tegen de lamp toen zij probeerden in te breken in een woning aan de Duinhof. Dat meldt de politie zondagmiddag.

Beide verdachten werden overlopen en de melder aarzelde geen seconde en belde direct via 1 - 1 - 2 het alarmnummer. Agenten waren daardoor in staat om zeer snel ter plaatse te zijn en wisten het tweetal op te sporen. Beide verdachten, 25 en 29 jaar oud werden ingesloten voor verhoor.

In de directe omgeving van war het duo werd aangehouden vonden agenten diverse inbrekersattributen die het duo snel had weggegooid, In de struiken vonden de agenten bivakmutsen, slotentrekkers en een mobiele telefoon aan. Die namen de agenten in beslag. Ook de auto waarmee het duo op pad was gegaan en die de agenten in de straat aantroffen werd in beslag genomen.

Beide verdachten maken deel uit van de criminele jeugdgroep uit Zoetermeer. Recentelijk werden al eerder leden van deze criminele jeugdgroep aangehouden.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.