Twee derby’s in de districtsbeker

Hielke Biemond
Katwijk

Op voorhand zijn FC Rijnvogels - Rijnsburgse Boys en Foreholte - Ter Leede de aantrekkelijke affiches in de derde ronde van de districtsbeker. Beide derby’s kwamen uit de koker rollen bij de loting op Nieuw Zuid in Katwijk, na de kraker Quick Boys - Katwijk.

Quick Boys werd als gastheer vrijgeloot, als enige uit deze regio. Ook DHC, FC ’s Gravenzande, Zuidland, RKAVV en Jai Hind (JHR) hoeven niet te spelen. Met tien wedstrijden en zes vrijgeleides blijven er precies zestien clubs over, een aantal waar de KNVB op moest uitkomen voor de achtste finale.

Datum

Het is de bedoeling dat de bekerduels in het (inhaal)weekeinde van 15 en 16 november worden gespeeld. Maar onder andere voor FC Rijnvogels - Rijnsburgse Boys is nog geen datum vastgelegd. Foreholte - Ter Leede, Voorhout tegen Sassenheim, begint 15 november om 17.00 uur.

Het bijzondere aan de ontmoeting tussen FC Rijnvogels en topklasser Rijnsburgse Boys is dat bij de hoofdklasser enkele oud-Rijnsburgers onder contract staan. Op 15 november speelt Rijnsburgse Boys al voor de competitie, thuis tegen HHC Hardenberg. Het treffen met de Katwijkers zal half december op de agenda staan.

In het bekertoernooi zijn nog acht clubs uit de regio actief. Drie zullen er zeker de laatste zestien halen; vanzelfsprekend twee uit de duels Foreholte - Ter Leede en FC Rijnvogels - Rijnsburgse Boys, plus het vrijgestelde Quick Boys.

Noordwijk lootte pittig tegen Capelle en FC Lisse ontvangt Heinenoord, ook wedstrijden die pas in december gespeeld worden. Katwijk gaat op 15 november op bezoek bij Forum Sport.

Op Nieuw Zuid werd ook alvast ’vooruitgeloot’ voor de achtste finale; Lisse speelt dan eventueel opnieuw op Ter Specke, tegen de winnaar van Scheveningen - Barendrecht. Als Noordwijk zich ontdoet van Capelle, volgt een uitduel tegen FC Rijnvogels of Rijnsburgse Boys. Quick Boys speelt in de achtste finale in en tegen ’s Gravenzande. Foreholte of Ter Leede gaat naar Excelsior Maassluis of VOC.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.