Katwijk is weer titelkandidaat nummer 1

Nick Verwoerd
Hoornaar

Katwijk ligt weer op titelkoers. De onlangs door Excelsior Maassluis van de koppositie verdreven formatie zegevierde met 0-2 bij SteDoCo en profiteerde zo optimaal van het puntenverlies van de concurrentie. Komend weekend kunnen de oranjehemden op De Krom het kampioenschap binnenhalen.

Omdat Excelsior Maassluis tegen Kozakken Boys niet verder kwam dan een 1-1 remise, namen de Katwijkers de koppositie van de tricolores over. Dat HHC Hardenberg, waarmee de equipe van coach Dick Schreuder de tweede plek deelde, tegen FC Lisse ook punten liet liggen (2-2) was eveneens een meevaller voor de kustploeg. Met één punt voorsprong op Excelsior en twee op Hardenberg gaat Katwijk de laatste speeldag in. Juist Hardenberg is dan de tegenstander.

Van promovendus SteDoCo, net bivakkerend boven een p/d-plek, had de titelpretendent niet veel te duchten. Vanaf het eerste fluitsignaal trokken de gasten, luidruchtig gesteund door de met vijf bussen gearriveerde supporters, het initiatief naar zich toe. Het viel echter niet mee een gaatje te vinden in de veelal uit vijf spelers bestaande SteDoCo-defensie.

De mooiste kans was in de eerste helft voor Steven Sanchez Angulo. Na een dieptepass van Stefan Stam nam de vleugelspits de bal fraai aan, maar zijn afronding liet te wensen over. ,,Ik wilde het te snel doen en had pas daarna in de gaten dat ik veel meer tijd had”, verklaarde hij.

Sporadisch

Stefan Plat stuitte even later op doelman Marvin Westerduin en ook Jeffrey Jongeneelen kende geen succes. Zijn van dichtbij afgevuurde schot werd nog net door een verdediger geblokt.

Vlak voor rust was de sporadisch uitbrekende thuisclub tweemaal gevaarlijk. Zo kopte ex-Noordwijk-spits Mohammed Faouzi vrij voor doel over en strandde de doorgebroken Hakan Tokul op sluitpost Atam Koroglu.

Na de pauze was Katwijk rap dichtbij een treffer. Aanvoerder Robbert Susan bereikte met een slim steekpassje de vrijgelopen Sanchez Angulo, die goalie Westerduin knap omspeelde en daarna het zijnet vond. Tien minuten later had hij meer geluk. Na een afgeslagen aanval knalde de zwaar gehinderde Sanchez Angulo de bal in de bovenhoek: 0-1. ,,Toen ik uithaalde met links, mijn zwakke been, schoot die verdediger gelijktijdig tegen mijn voet. Misschien dat-ie er daardoor juist wel in ging. Hoe dan ook, hij zat er wel mooi in”, vertelde Sanchez Angulo.

Hoge tempo

,,Die 0-1 was belangrijk. Door het droge veld en de warmte, waar we voor het eerst mee te maken hadden, konden we op een gegeven moment na rust niet meer het hoge tempo volhouden. Maar we kregen nu meer ruimte”, meende Schreuder.

Het duurde wel even voordat de Katwijkers dat in de score uitdrukten. Nadat de bij dode spelmomenten mee naar voren gekomen Stam tot tweemaal toe koppend gevaarlijk was en Plat zijn poging door Westerduin zag gekeerd, was het een kwartier voor tijd dan toch raak. De sterk spelende Paul de Lange bediende Jongeneelen, wiens vlammende schot 0-2 betekende. Sanchez Angulo beëindigde daarna nog een gave actie met een uithaal op de paal.

Katwijk: Koroglu, Hamdi, Van Dam (88. C. de Lange) , Stam, De Jel, P. de Lange, Susan (87. Guijt), Aalders, Plat (77. Olsthoorn), Jongeneelen, Sanchez Angulo.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.