Foreholte toch veroordeeld tot degradatiewedstrijden

Hielke Biemond
Tweede klasse

Het gevoel bij Foreholte zal wellicht nu zijn dat de ploeg de nacompetitie ’is ingerommeld’. Alles leek zich ten goede te keren voor de Voorhouters, met een 2-0 voorsprong tegen Delft en een gunstige tussenstand elders. Totdat het elftal riante mogelijkheden op een 3-0 voorsprong om zeep hielp en een goal van Lucas Wiering om dubieuze redenen vanwege buitenspel werd afgekeurd.

Delft kwam langszij en sloeg nog twee keer toe toen Foreholte volledig va banque ging spelen. ,,Aan een gelijkspel hadden we niks’’, lichtte trainer Kees Zethof toe. Wiering dacht dus te scoren, met een bal tussen de benen door van de Delftse keeper, maar schoot oog in oog met de doelman ook een keer tegen de buitenkant van de paal. Verder kon Foreholte in twee overduidelijke overtalsituaties evenmin de 3-0 maken. Bram van der Lans had zijn ploeg aan de 2-0 voorsprong geholpen. ,,Het is zuur, maar het is niet dat we nu zwaar teleurgesteld de nacompetitie in gaan’’, hield Zethof vertrouwen. Daarin wacht DOSR als eerste horde.

Teylingen, al gedegradeerd, schoot zijn vroegere trainer Mo Bougrine van Voorschoten ’97 te hulp, al baatte het dus niet. Tegen RKDEO boog Dorus van der Voort in het laatste halfuur een achterstand om (1-2).

Bij kampioen Woerden ging ROAC kopje onder (3-1). Kort na rust bracht Thijs van Seggelen vanaf elf meter zijn ploeg wel op gelijke hoogte, maar kort erna was het al 2-1. Invalkeeper Rob de Haas veroorzaakte een strafschop die definitief beslissend werd.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.