Ajax scoort zevenmaal tegen Te Werve in Noordwijk [video]

ANP
NOORDWIJK

Op halve kracht en met veel andere gezichten dan in de laatste wedstrijden heeft Ajax de eerste horde van het bekertoernooi genomen. Het elftal van trainer Erik ten Hag versloeg tweedeklasser HVV Te Werve uit Rijswijk met 7-0.

Zakaria Labyad trof tweemaal doel. Perr Schuurs, Kasper Dolberg, Donny van de Beek, Jurgen Ekkelenkamp en Ryan Gravenberch tekenden voor de overige treffers.

Drie dagen na de afgang tegen PSV startte Ajax met bijna een compleet andere ploeg. Van alle basisspelers voor de mislukte topper in Eindhoven verschenen allen David Neres en Carel Eiting aan de aftrap in Noordwijk, waar het duel wegens veiligheidsredenen werd gespeeld. De eerstgenoemde Braziliaan kwam alleen tijdens de eerste helft in actie. Bij een voorsprong van 4-0 mocht hij gaan douchen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Oud-speler Jari Litmanen bekeek het duel naast algemeen directeur Edwin van der Sar vanaf de tribune. De Fin zag hoe Schuurs in de voetsporen trad van veel bekende debutanten bij Ajax.

De verdediger opende de score tijdens zijn eerste officiële duel in de hoofdmacht van zijn nieuwe ploeg. Dolberg, Van de Beek en Labyad lieten de score al in de eerste helft verder oplopen.

Na rust deed Ajax het nog rustiger aan. Opnieuw Labyad en Ekkelenkamp wisten doelman Jay Veerman nog te passeren voordat Gravenberch opnieuw een clubrecord vestigde. De middenvelder, pas zestien jaar en vier maanden oud, mocht zich sinds zondag al de jongste debutant ooit bij Ajax noemen.

Na zijn 7-0 tegen Te Werve prijkt zijn naam nu ook bovenaan op het lijstje van jongste doelpuntenmakers van zijn club.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.