Ruzie junks voor politiebureau eindigt met snijwond door mes

Leander Mascini
Leiden

Bij een ruzie pal voor het politiebureau aan de Langegracht in Leiden tussen twee verslaafden liep maandagavond een van hen - een 32-jarige Leidenaar - een lichte snijwond op. De politie pakte zowel de man die de snijwond zou hebben toegebracht - een 31-jarige Lederdorper - als de gewonde op.

Surveillerende agenten in burger zagen vlak na negen uur voor de deur van het bureau twee ‘stoeiende’ mannen op een scooter. Op het moment dat ze naar de vechtersbazen toe wilden gaan, kwam net ook het Parate Peloton de poort bij het bureau uit. De politie wilde de bestuurder laten stoppen, maar die gaf daaraan geen gehoor. Uiteindelijk werd de passagier van de snorfiets getrokken en kwam de bestuurder ten val.

Nadat beide mannen waren ingesloten, bleek de Leidenaar een lichte snijwond te hebben. Getuigen vertelden dat de bestuurder door de bijrijder was bedreigd met een mes. Een arts onderzocht de Leidenaar, vervoer naar een ziekenhuis bleek niet nodig. Hij is daarna heengezonden, de Leiderdorper is voor verhoor ingesloten.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.