Nog geen tocht door de grachten voor LSVV

Tom Mentink
Leiden

De boottocht stond al gepland met de spelers en trouwe supporters van LSVV ’70, maar nummer twee VVSB vergalde zaterdag het feestje van de studentenvoetbalvereniging door in Leiden met 1-2 te winnen.

De traditie bij iedere promotie, om door de Leidse grachten te varen, werd nog even uitgesteld. En dus konden de spelers van LSVV hun droge kleren in de tas laten.

„Misschien was het ook iets te koud om met elf graden buitentemperatuur de gracht in te springen”, zei spits Freek Jansen, die samen met Wim Mugge de leiding heeft. Mugge is ondanks zijn afscheid in 2014 nog altijd betrokken bij het team. Ook hij hoefde niet de koude gracht in. „Waarschijnlijk is het aantal graden volgende week verdubbeld, dan is het wat aangenamer”, lachte Jansen.

VVSB bleef ongeslagen dit seizoen tegen de aanstaande kampioen, want eerder dit seizoen werd het 1-1. „We wilden maar één ding en dat is het feestje verstoren”, zei aanvoerder Timo van der Raadt.

Dat lukte de Noordwijkerhouters al vroeg in de wedstrijd. Mike Taskin en Van der Raadt brachten de bezoekers binnen twintig minuten in een zetel met twee goed uitgevoerde counters. Van der Raadt was even later nog dichtbij de 0-3 met een vrije trap die uiteenspatte op de lat. De thuisploeg vocht zich daarna terug in het duel en de aansluitingstreffer van Guus van Kessel kwam niet onverwachts.

Na rust had LSVV de nodige kansen. Zo raakte Jansen de paal. „Als de gelijkmaker was gevallen, dan denk ik dat we het wel hadden gered. Dan waren we gaan stormen voor hun goal.” VVSB, met drie invallers van zaterdag 3 op de bank, hield stand. Daarmee kwam een einde aan de ongeslagen reeks van LSVV. Maar liefst twaalf duels gingen niet verloren. „We wisten dat we weer een keer gingen verliezen, maar dat had ik liever volgende week pas gedaan”, baalde Jansen.

Ondanks de zege gaat het kampioenschap in 4A niet naar de Bollenstreek volgens Van der Raadt, die met zijn ploeg de nummer één, met een wedstrijd meer gespeeld, wel tot een punt is genaderd. „Toch gaan ze dat niet meer weggeven. Zij krijgen nog Football Factory en Wassenaar. Als zij één van die twee winnen, dan is het klaar voor ons. En dan moeten wij ook nog thuis van Roodenburg winnen.”

Het kampioensfeest kan dus volgende week bij winst op Football Factory alsnog in Leiden worden gevierd, nota bene op het Universitair Sport Centrum. Voor VVSB rest nog de nacompetitie. „Dat is leuk, maar ik denk dat we in de derde klasse weinig te zoeken hebben. Na dit seizoen stoppen vijf spelers en dan wordt het lastig om dit niveau vast te houden. We moeten opnieuw beginnen”, aldus Van der Raadt.

LSVV ’70: Waasdorp, Flippo, Huisman, Petersen (79. Gloerich), Mulder, Stjepanovic (46. Van Ruiten), Van der Graaf (46. Christina), Baarda, Ebbing, Jansen, Van Kessel.

VVSB: Immerzeel, Den Elzen, Van der Zon, Van der Raadt, Eisenga, Taskin, Schrooder (79. Brinkhof), De Jong (87. Van den Bosch), Brouwer (63. Aartman), Van der Heide, Oostdam.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.