Super Cup is voor basketbalsters Grasshoppers

Joris Zandbergen
Basketbal

De vrouwen van Solar-systemen Grasshoppers hebben de landelijke Super Cup veroverd.

In Bemmel versloegen ze landskampioen en bekerwinnaar Batouwe met 77-72. Bemmel is niet meer de ploeg die vorig jaar ten koste van Grasshoppers de landstitel veroverde (vier sleutelspeelsters, onder wie Karin Kuijt, vertrokken naar het buitenland), maar ook het Katwijkse team heeft een jasje uitgedaan.

Belangrijke en ervaren speelsters als Sharon Beld en Ingrid van der Plas staan met blessures langdurig aan de kant. Coach Rick Driessen heeft nog steeds een uiterst talentrijke selectie tot zijn beschikking, maar de ploeg is licht en relatief onervaren.

Toch speelde Grasshoppers lang een sterke wedstrijd, met Noor Driessen als uitblinker aan Katwijkse kant. Ook smaakte het debuut van de vijftienjarige Alissa van der Plas naar veel meer.

Vlak voor het einde gaf Grasshoppers zijn voorsprong weg. De jeugdige Katwijkse ploeg bleef toch overeind. ,,Voor het eerst sinds lange tijd zag ik een over-mijn-lijkblik en speelden ze sterk in de laatste drie minuten’’, zei Driessen.

Dat Batouwe nog terugkwam in de wedstrijd, schreef de coach toe aan het feit dat de thuisclub een tandje bij zette in de rebound op een moment dat Grasshoppers die kracht even niet kon evenaren. Juist onder de borden is het team van Driessen bij momenten kwetsbaar, aangezien met name de speelsters die daar doorgaans hun werk doen, in de lappenmand zitten.

,,Voor juist die posities wil ik een gerichte versterking’’, zei Driessen. ,,Daar is op het moment alleen geen budget voor. Ik heb nu gevraagd om een taskforce die op zoek gaat naar een sponsor om een speler binnen te halen.’’

Scores Grasshoppers: Driessen 21, Vos 18, F. Kuijt 12.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.