Tempo pakt titel in stijl

Tempo pakt titel in stijl
Tempo viert het kampioenschap van de overgangsklasse.
© Foto KV Tempo
Korfbal

Tempo haalde met de twaalfde overwinning op rij tegen Swift in stijl het kampioenschap van de overgangsklasse C binnen: 16-25.

De Alphenaars hielden het handjevol meegereisde supporters in Middelburg niet lang in spanning, want zij stonden al gauw 2-8 voor. Alle spelers droegen bij in de score behalve invallers Tamara Haverkamp en Kevin Baerveldt. Het kampioenschap betekent een mooi afscheidscadeau voor coach Jessica Zeevaart, die een jaar pauze wil inlassen. Ook Janke Broeksma (stopt) en Jamie Grasmeijer (naar Die Haghe) gaan de selectie verlaten.

TOP/Quoratio kon de ongeslagen status van PKC in de ereklasse niet bedreigen, want het werd 12-21. Het achttal van Jan Niebeek begon met goals van Thomas Tiggelman (2) en Paul Anholts wel goed (3-1), maar daarna brachten negen tegentreffers op rij een vroege omslag (3-10). De aanval kwam kracht onder de paal tekort om langdurig druk uit te oefenen, zodat het verschil nooit kleiner werd dan vier punten. Michelle Roozenbroek vertrekt aan het eind van dit seizoen.

Sporting Trigon kan na de 28-11 nederlaag bij DSC nauwelijks meer degradatie uit de hoofdklasse ontlopen. De Leidenaars waren kansloos tegen de lijstaanvoerder, want het stond na amper negentien minuten al 11-0. Janwillem van der Gugten scoorde driemaal voordat hij geblesseerd uitviel en ook invaller Ferry Janssen onderscheidde zich met twee treffers.

Pernix zegevierde in het duel om de tweede plaats in de overgangsklasse tegen De Meeuwen met 28-26. De ploeg van Eric den Dekker stond steeds één tot drie punten voor (13-12 rust) en kon zich zelfs vier gemiste strafworpen veroorloven. Vincent van Beek en Sven Kuipers namen met elk zeven goals de helft van de productie op zich.

Fiks had moeite met het terugzakken van de verdediging van Phoenix en kwam pas na 6-3 op gang. De Oegstgeestenaren kenden ook aan het begin van de tweede helft een mindere fase (7-10 rust, 10-10), maar zij namen daarna weer het initiatief over van de hekkensluiter: 15-18 winst. Roy Vreeken maakte zes van zijn zeven doelpunten vanaf de strafworp-stip en Dominic van Welzen was goed voor vijf goals.

KZ Danaïden mocht niet verliezen van ZKC’19 om het gevaar van rechtstreekse degradatie uit de eerste klasse te bezweren. Ferdi Nievaart (3), Robin en Ferdi Bekken (2) brachten hun club van 6-3 op 7-10, maar het lukte niet deze voorsprong vast te houden (10-10). In de laatste drie minuten besloot de aanval geen risico’s meer te nemen, zodat de eindstand 12-12 werd.

Velocitas kwam snelheid en schot tekort tegen VEO en verloor met 17-22. Thomas de Boer, Joachim Jägel (2), Laurens Boudewijn en Ivar van Driel zorgden nog wel voor een goede opening (6-4), maar vanaf 6-6 liep de achterstand gestaag op (8-11 rust, 9-15). De Leiderdorpers hebben nog slechts twee punten afstand van de degradatieplaatsen.

Madjoe blijft door de 15-13 nederlaag tegen Nexus in degradatienood in de tweede klasse. Leanne de Mooij, Jasper de Koning, Matthijs van Putten en Maurits Vink leken tussen 11-8 en 11-12 voor een ommekeer te zorgen, waarna vier tegengoals op rij het verzet braken. Ook het inzetten van Marjolein Pronk en Henkjan Blankert hielp niet meer.

Crescendo maakte het in de derde klasse koploper DKB heel lastig (8-8 rust), maar moest zich uiteindelijk met 14-16 gewonnen geven. Dennis van der Horst (6), Joris Cornelissen (3) en Wesley van Oevern (2) scoorden meer dan eens. De eerstgenoemde wordt volgend seizoen de nieuwe trainer van de selectie.

Meer nieuws uit Sport Regionaal