Geen brug bij terrein Bosbeton

Rijnwoude

De Máximabrug komt zo goed als zeker niet ter hoogte van het Bosbetonterrein in Koudekerk te liggen. Een dag nadat de Rijnwoudse wethouder Job Dresden samen met zijn Alphense collega Tseard Hoekstra aan zo'n 140 belangstellenden vijf mogelijke locaties voor de brug presenteerde, beschreef Dresden tegenover de gemeenteraad de Bosbetonvariant als een ‘mission impossible'.

De wethouder reageerde op vragen uit de raad. ,,Ik ben met stomheid geslagen nadat ik woensdag deze optie zag", merkte VVD'er Lex den Boer donderdagavond in de raadsvergadering op. ,,Als deze wordt gekozen, verdwijnt het hele Rijnpark."

Zo'n vaart zal het echter niet lopen, aldus Dresden. ,,Deze optie zal vrij snel uit de boot vallen. Hij was aangedragen door bewoners en die willen we serieus nemen. Vandaar dat deze locatie is meegenomen tijdens de presentatie."

Vier andere mogelijke locaties voor de brug blijven over. Twee daarvan zijn ook door bewoners aangedragen. De twee die door de gemeenten zijn bedacht, liggen ter hoogte van de Leidse Schouw bij de monumentale boerderijen (de in maart al gepresenteerde voorkeursvariant van Alphen en Rijnwoude) en ter hoogte van het door Alphen aangekochte terrein van Spreij Houtimport. Begin volgend jaar wordt de keuze van beide gemeenten bekend.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.