Vier verdachten aangehouden op verdenking van 'shouldering' in Katwijk

Kelly van Hal
Katwijk

Vier personen zijn vrijdagmiddag aangehouden op verdenking van 'shouldering' (het over de schouder meekijken als iemand zijn of haar pincode intoetst) en poging tot diefstal van een 86-jarige Katwijker op de Schaepmanstraat.

Het slachtoffer liep rond half zes met zijn rollator richting de supermarkt. Een alerte getuige merkte gelijk dat de man gevolgd werd door de verdachten. De verdachten gedroegen zich nerveus, drongen zich op aan de man door hem ongevraagd te helpen met vuilnis weggooien en bleven dicht bij hem. In de supermarkt vertoonden zij opvallend gedrag en wekten ze het vermoeden dat ze pincode afkeken door middel van shouldering. Ook toen het slachtoffer naar huis liep, volgden de verdachten hem.

De getuige, een 51-jarige Katwijkse, stuurde haar partner achter het groepje aan om poolshoogte te nemen en alarmeerde ondertussen de politie. Twee van de verdachten hadden in de lift het beoogde slachtoffer al aangesproken en geprobeerd zijn pinpas te ontfutselen.

Twee van de verdachten, mannen van zeventien en dertig jaar uit Nieuwegein, zijn in verzekering gesteld. De andere twee vrouwen zijn heengesteld in afwachting van het onderzoek.

De getuige wordt door de politie in het zonnetje gezet.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.