Kinderen zamelen geld in voor 'arme' gemeente Voorschoten

1 / 2
Marieta Kroft
Voorschoten

Marit (10) en Anne (8) uit Voorschoten zamelen statiegeldflessen in. De opbrengst gaat naar de gemeente, in de hoop dat hun speelveld aan de Van der Waalslaan behouden blijft.

Aanleiding om de gemeente ’te hulp’ te schieten, is de informatieavond die er onlangs voor de buurt was. Voorschoten wil namelijk het leegstaande schoolgebouwtje slopen en er eventueel huizen toestaan. De buurt vreest dat die bestemming ten koste gaat van het speelveld. Marit vroeg de ambtenaar tijdens de drukbezochte informatieavond wat belangrijker is: plezier of geld. Ze kreeg te horen dat plezier belangrijk is, maar dat de rekening wel moet worden betaald.

Marit en Anne hebben inmiddels zo’n vijftig lege flessen voor de gemeente, mede dank zij het watergevecht dat ze zondag voor de buurt hielden.

De actie is ludiek. Maar de achterliggen de gedachte is bloedserieus, zegt Jolanda Neeft van de werkgroep Groen Spelen Van der Waalslaan. Inmiddels is de werkgroep in gesprek met de gemeente over alternatieven waardoor het speelterrein behouden blijft. Op 8 september hebben ze een vervolgafspraak.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.