Hillegom staat ’bij rust’ met 3-1 voor

Joris Zandbergen
Hillegom

Het was een goede overwinning, de 3-1 van Hillegom thuis tegen RVC ’33. Toch moet het team van trainer Bas Naber nogmaals vol aan de bak om de finale van de nacompetitie te bereiken.

De eerste slag was voor de Hillegommers. De vele Reeuwijkse supporters, die zowat de helft van de toeschouwers vormden, dropen enigszins beteuterd af. Zij hadden hun elftal best een behoorlijke partij voetbal op de mat zien leggen, maar de thuisclub ook genadeloos zien toeslaan op bepaalde momenten.

Naber zei na afloop dat zijn ploeg normaliter meer in balbezit was dan zondag het geval was geweest. Het klonk bijna als een verontschuldiging, maar daar was geen enkele reden voor.

Op de momenten dat het van verdediging naar aanval overschakelde, was Hillegom namelijk zeer goed, en levensgevaarlijk; in een nacompetitie altijd een geweldig wapen om in het arsenaal te hebben. Wat dat betreft kan de formatie uit de Bollenstreek de return wel met enig vertrouwen tegemoet zien, want RVC gaat aanvallen en opnieuw zullen er ruimtes komen.

Als Hillegom ook in de terugwedstrijd op de juiste momenten weet toe te slaan, dan lonkt de eindstrijd om promotie naar de eerste klasse. Het team van Naber kreeg na ruim een kwartier een strafschop toen spits Luuk Buitendijk werd neergehaald. Jeroen Dedel schoot raak van de stip.

Klasse

RVC liet wat van zijn klasse zien vervolgens en dat resulteerde in een treffer van Thomas van der Poel, een gevaarlijke aanvaller die volgende week dan ook goed in de gaten gehouden moet worden. Op een perfect moment pakte Hillegom de voorsprong weer terug, toen aanvoerder Frank de Groot op slag van rust doel trof.

Reeuwijker Cees de Jong liet meteen na rust een enorme kans liggen. Tien minuten later was Mitchell van der Paard aan de andere kant wel scherp. Hillegom had een marge van twee doelpunten opgebouwd, en had het gat nog kunnen vergroten in het kwartier dat volgde.

,,Het is rust en we staan met 3-1 voor’’, zei Naber rustig over het tweeluik met de Reeuwijkers. ,,Ook als het 4-1 was geworden vandaag, hadden we volgende week volle bak moeten gaan.’’

De trainer erkende dat zijn team het niet gemakkelijk had gehad met RVC ’33. ,,Een goed georganiseerd team en die Van der Poel is gevaarlijk.’’ Naber, die vertrekt en die tijdens zijn laatste thuiswedstrijd nog eens extra in het zonnetje werd gezet, weet dat RVC zal aanvallen in de return. Inmiddels weet hij ook dat zijn ploeg daar een antwoord op heeft, als Hillegom tenminste dezelfde scherpte aan de dag legt als deze zondag.

De eerste klasse lonkt. ,,We hebben een fantastisch seizoen, en promotie zou de ultieme beloning zijn’’, vond Naber. ,,Er is geen man overboord als het niet lukt. Maar om deze groep snel beter te maken, is het eigenlijk wel noodzakelijk.’’

Hillegom: Witteman, Van Saase, De Groot, Van der Neut, Van Leeuwen, Van der Paard (69. M. Sobhi), Pijpers, Buitendijk (38. Tebbens), Maitan, J. Sobhi, Dedel (81. Van Staveren).

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.