’Storage Wars kan hier niet’

Loman Leefmans
Leiden/regio

Storage Wars en Storage Wars Canada: de twee gelijksoortige tv-programma’s zijn bescheiden kijkcijferhitjes voor Fox en Veronica. Het gaat om docudrama’s rond opslagruimtes waarvan de huurder niet heeft betaald.

Daarom wordt de inhoud van de box per opbod aangeboden aan een uiterst bont gezelschap opkopers. Die hopen natuurlijk dat er zeer waardevolle spullen verborgen zitten in de boedel, die ze voor slechts een paar honderd dollars hebben afgetikt. Soms is dat zo, vaak ook niet, maar het levert in ieder geval amusante televisie op.

Een Nederlandse versie komt er niet, weet Eric Stubbé van de opslagondernemersclub NSSA. Daar is een simpele reden voor: de wet staat het niet toe. ,,In Nederland hebben we een hele juridische procedure met betrekking tot huurachterstand’’, aldus Stubbé. Eerst volgt een reeks aanmaningen, dan moet de rechter een uitspraak doen en pas daarna wordt de overeenkomst ontbonden. Dan gaat de inhoud van de box bij het afval, of de kringloop of naar hooguit een opkoper. Daar maak je geen leuke tv van.’’

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.