Vrouwen Scylla vol vertrouwen richting play-offs

Gertjan van Geen
Leiden

De tafeltennissters van Scylla zijn op oorlogspad. Zondag komt viervoudig landskampioen Den Helder op bezoek voor het eerste duel in de halve finale van de play-offs om de landstitel.

Op basis van de laatste thuiswedstrijd (3-3) en de vorm van kopvrouw Kim Vermaas acht coach José Tegelaar-Bakker haar team zeker niet kansloos, terwijl Scylla gedurende het seizoen al blij was als het zich zou handhaven. Dat had alles te maken met het tussentijdse vertrek van Marie Depuydt, die voor haar studie een half jaar naar Boston in de Verenigde Staten ging. ,,En Marlotte Staps kreeg ook minder tijd om te trainen. Zij is aan het afstuderen’’, zegt Tegelaar.

Esmée van Marwijk schoof tussentijds door naar het eerste team en doet het niet onverdienstelijk. Thuis tegen Den Helder (3-3) had ze bijna de 4-2 op haar batje, maar ze capituleerde in de slotpartij pas na de maximale vijf games.

Tegelaar: ,,Met de ervaring van Marie hadden we meer zekerheid en konden we Esmée wat meer beschermen. Maar ze doet het hartstikke goed. We zijn heel blij dat we de play-offs hebben gehaald en gaan nu voor de eerste plek. Waarom niet?’’

De mannen van Scylla kunnen zich zondag eveneens plaatsen bij de beste vier. De Leidenaars moeten thuis tegen nummer zes Midstars minimaal evenveel punten halen als Salamanders. De concurrent gaat op bezoek bij Westa, dat zevende staat.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.