Doelpuntenmachine Oegstgeest stokt als het er toe doet

Steef Brandsma
Oegstgeest

RAS heeft vv Oegstgeest een gevoelige tik uitgedeeld in de strijd om promotie naar de derde klasse. Hoewel de Haagse club de gehele tweede helft met tien man speelde en duidelijk de mindere ploeg was, won het met 0-1.

Door het verlies heeft Oegstgeest promotie niet meer in eigen hand. Om volgend jaar een niveau hoger uit te mogen komen, moet het namelijk eerste eindigen in een poule met RAS, Quick Steps en Semper Altius. De formatie van trainer Huig Jan Heeringa kan dus alleen maar hopen dat zowel RAS als Quick Steps, dat 3-0 won van Semper Altius, nog minstens drie punten laten liggen.

Iets waar Oegstgeest-verdediger Robin Noort zich geen zorgen om maakt. ,,Wij speelden vandaag gewoon een prima wedstrijd, dus wij gaan nu nog twee keer winnen. Dan win je dus ook van Quick Steps en zijn die verliespunten al ingelopen. Ik weet vrij zeker dat RAS nog punten gaat verspelen. Ik ben echt totaal niet onder de indruk van deze ploeg.”

Stel dat het door Noort geschetste scenario daadwerkelijk uitkomt, dan wordt er vervolgens naar het doelsaldo gekeken.

Dat lijkt in het voordeel van het veel scorende Oegstgeest - 127 doelpunten in de reguliere competitie - maar dat is niet geheel waar. Tegen topploegen hapert de productie vaak. En precies dat gebeurde ook tegen RAS.

Van minuut één tot minuut negentig domineerde Oegstgeest en kreeg het de beste kansen. Telkens ging het in de laatste fase van de aanval mis. En als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander het wel. Vlak nadat RAS-verdediger Sander Janssen zijn tweede gele kaart kreeg, was daar ineens Bianco Sieck. De aanvaller kopte de bal met gevoel over Oegstgeest-doelman Rick van der Kaay heen na een vrije trap vanaf de middellijn.

,,Het lijkt wel alsof we alleen tegen de mindere ploegen kunnen scoren”, verwoordde Noort de zorgen. ,,Natuurlijk heeft dat met kwaliteit te maken. Je zag het tegen Blauw-Zwart (0-1, red.) en vandaag weer. Als de tegenstander zich ingraaft, komen wij er gewoon niet doorheen.”

Volgende week gaat Oegstgeest op bezoek bij Semper Altius, terwijl RAS op eigen veld Quick Steps tegenkomt.

In de laatste speelronde kruisen Oegstgeest en Quick Steps en RAS en Semper Altius nog de degens, waarna bekend zal zijn wie volgend seizoen derde klasse speelt.

Oegstgeest: Van der Kaay, Polet, Noort, Apcar, Tetteroo (74. Gianfiglio), Dijkstra, Wenink, Den Hollander, Van Tulder (70. Bouwman), Heemskerk, Harfaoui.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.