Hillegom, Voorschoten’97 en Teylingen naar tweede ronde

Hennie Kanbier
Leiden

DOSR blijft tweedeklasser. De ploeg van trainer Thomas Duivenvoorden verloor donderdagavond voor de tweede keer in vijf dagen van RVC’33. Na de 1-0 nederlaag in Reeuwijk werd het nu 1-4 in de Veen.

Na ruim een half uur werd het 0-1, nadat Sow Alagie eerder dichtbij de openingstreffer kwam voor de thuisploeg. Jordi van Klink zette zijn ploeg op slag van rust vanaf de stip op gelijke hoogte. Na de rust ging het lichtje geleidelijk uit bij de nummer vier uit 2C. De 1-2 viel na een uur en in de slotfase liep de opponent verder weg.

Hillegom is geen moment in de problemen gekomen op bezoek bij Wateringse Veld/GONA. Na de 4-1 op eigen veld kreeg de ploeg van trainer Bas Naber in de eerste helft al de nodige kansen om de opponent te kraken, maar halverwege was er nog niet gescoord.

Na de pauze werd het wel 0-1 door Mustafa Onderoglu en dat was tevens de eindstand. Hillegom speelt nu tegen RVC’33, aanstaande zondag eerst thuis, en kan zich richting de finale spelen op 12 juni tegen Kocatepe of TOGB voor een plek in de eerste klasse.

Lijfsbehoud

Voorschoten ’97 moest vorige week nog aan de bak om HVV over de knie te leggen en ontliep zo rechtstreekse degradatie. Vervolgens werd SJZ afgelopen zondag verslagen (0-2) en op sportpark Adegeest had de ploeg van Huib van Oostrom Soede geen kind aan de Zoeterwoudenaren. Halverwege was het al 3-0 en uiteindelijk eindigde de tweestrijd in 4-1. Voor de gastheren scoorden Eelke van Dijken, Niels van den Berg, Mike Nikic en Frank van den Heuvel. Frank Willemse redde de eer. Lijfsbehoud in de tweede klasse is dus weer een stap dichterbij.

Teylingen hoefde niet voluit te gaan om ODB uit te schakelen. Het niet op oorlogssterkte uitkomende elftal van Laurens Mouter verloor met 4-2 in Den Haag, maar had eerder al de vloer aangeveegd met Ons Doel Bereikt (11-2).

Het werd al vlot 1-0 en na amper een halfuur keken de Sassenheimers tegen een 2-0 achterstand aan. Miro Acimovic en Joost Verwer zorgden nog voor een gelijke stand, maar in de slotfase greep ODB de eer van de zege. De roodzwarten gaan nu de finalepoule in met Den Hoorn en FC Lisse.

Gedaan

Na amper een halfuur spelen was het eigenlijk al gedaan voor avv Alphen. Den Hoorn stond met 0-2 voor, na eerder al met 3-1 te sterk te zijn geweest voor de ploeg van Rob Wolsleger. Voor de moeite deed Bryan de Vries kort voor tijd nog iets terug, maar dat was ruimschoots onvoldoende om een vervolg te kunnen geven aan de nacompetitie.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.