Europese titel bodybuilding voor Bakker

Peter van der Hulst
Noordwijk

Jasper Bakker heeft onlangs in de Litouwse stad Kaunas de Europese titel bodybuilding veroverd. De 29-jarige Noordwijker won bij de zwaargewichten en pakte de eerste prijs bij alle categorieën.

Bakker geeft zijn lichaam deze week volop rust, want de afgelopen maanden volgde hij een strak trainings- en voedingsschema. ,,Op de wedstrijd wil je een en al spier tonen. Dan wil je geen vet en geen vocht. Voeding is dan heel belangrijk. Veel eiwitten en geen koolhydraten.’’

De Noordwijker zegt pas vier jaar serieus met zijn sport bezig te zijn. Vorig jaar nam hij voor het eerst deel aan een wedstrijd en viel hij meteen in de prijzen. Zo werd hij derde op het NK en won later in India de ’Universe’. Dat leverde hem een uitnodiging voor het EK op.

Honderden uren training betaalden zich uit. Zo deed hij aan intensieve cardiotraining, werkte hij bij sportscholen Aarts in Lisse en Fysiek in Leiden aan zijn spierkracht en oefende hij dagelijks op de poses die in wedstrijden worden getoond.

Over het resultaat in Kaunas zegt Bakker: ,,Dit heeft al mijn verwachtingen overtroffen.’’ Later dit jaar komt hij pas weer in actie. ,,Ik ga eerst herstellen van alles.’’

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.