Noodhuizen voor Polen blijven acht jaar aan Schippersvaartweg Noordwijkerhout

Paul de Vlieger
Noordwijkerhout

De tijdelijke huisvesting voor Oost-Europese arbeidsmigranten aan de Schippersvaartweg in Noordwijkerhout blijft maximaal acht jaar staan. Dat blijkt uit een overzicht van ’veelgestelde vragen’ op de website van de gemeente. Eerder was sprake van een maximale termijn van vijf jaar.

Een termijn van acht jaar is volgens de gemeente ’gewenst’ omdat de realisering van de tijdelijke woningen aanzienlijke investeringen vergt. Met initiatiefnemer uitzendbureau Flexibel Human Services (FHS) is bovendien afgesproken dat binnen acht jaar definitieve huisvesting is geregeld.

Daarvoor is de Molenweg in beeld. De plannen zijn nog niet definitief, maar volgens FHS-directeur Nico Geerlings moet niet worden gedacht aan een Polenhotel, maar eerder aan een wijkje voor zowel arbeidsmigranten als jonge Noordwijkerhoutse woningzoekenden.

De tijdelijke huisvesting komt op het terrein van de voormalige rioolwaterzuivering, op de hoek van de Schippersvaartweg en de Leidsevaart. Er komen 144 arbeidsmigranten te wonen, voornamelijk Polen en volgens de gemeente is zeker 40 procent vrouw.

Er komen 72 woonunits die FHS heeft overgenomen van een voormalig zorggebouw. De units komen in twee lagen te staan en elke unit is volledig ingericht voor twee personen. Er komt ook een gemeenschappelijke ruimte voor wasmachines en er wordt een sportveldje aangelegd. Op het terrein komen 48 parkeerplaatsen.

Tegen de komst van de Polen is door een flink aantal omwonenden bezwaar gemaakt. Zij vrezen overlast. De zogeheten omgevingsvergunning is nog niet verleend. Als dat wel gebeurt, kan daartegen beroep worden aangetekend.

Maandag 29 februari vanaf 19.30 uur wordt in de hal van het gemeentehuis een informatiebijenkomst over de Polenhuisvesting gehouden. Medewerkers van de gemeente en FHS zijn dan aanwezig om informatie te geven.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.