’Nullen’ helpen bij onderhoud Ereveld Loenen

Diederik de Groot
Loenen

47 aspirant leden van de Leidse studentenvereniging Minerva zijn deze week te vinden in Loenen. Ze helpen daar bij het onderhoud aan het Nationaal Ereveld.

Het Ereveld is de laatste rustplaats van circa 4000 Nederlandse oorlogsslachtoffers. De studenten gaan helpen met het ophogen van de graven, harken van de paden en het snoeien van het groen. Ook kleuren ze de vervaagde grafstenen opnieuw in.

De werkzaamheden van de ’nullen’ op het Ereveld maken deel uit van de kennismakingstijd van Minerva. Deze periode, beter bekend als ontgroening, moeten de aspiranten doorlopen als zij lid willen worden van Minerva.

De vereniging wil met het helpen bij het onderhoud van het Ereveld benadrukken dat ze een sterke band met de Tweede Wereldoorlog heeft.

Een aantal leden van Minerva zat tijdens de oorlog in het studentenverzet. Erik Hazelhoff Roezema, beter bekend als de Soldaat van Oranje, en Ernst de Jonge zijn van hen het bekendst. Op het Ereveld in Loenen liggen overigens 85 studenten die bij conflicten om het leven kwamen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.