Commotie in Alphen om ontvoering vrouw

Wim Wegman
Alphen aan den Rijn

(update: video) In Alphen aan den Rijn is woensdagavond grote commotie ontstaan nadat een vrouw in de Lijsterlaan achterin een laadbak werd gegooid. De politie verspreidde vervolgens een Burgernetbericht waarin ze van ontvoering sprak. Kort na de ontvoering vielen agenten een woning binnen aan het Schubertplantsoen in Hazerswoude-Rijndijk. In het huis werd echter niemand aangetroffen.

Volgens het Burgernetbericht werd de vrouw in de laadbak van een grijze Seat gegooid door twee mannen: een blanke en een lichtgetinte man van in de twintig. Terwijl de vrouw krijste, gingen de mannen er met haar vandoor.

De politie vond de Seat korte tijd later terug voor de woning van de eigenaar van de wagen. Agenten beukten de voordeur open, maar in het huis was de vrouw niet aanwezig. Er zijn in geen arrestaties verricht. Het Burgernetbericht werd daarop weer ingetrokken.

Getuigen die de auto onderweg spotten, zagen overigens één man achter het stuur zitten. Die bestuurder is later, toen hij bij het huis kwam, er met een scooter vandoor gegaan. De politie heeft dat bevestigd.

Omwonenden sluiten niet uit dat het gaat om een uit de hand gelopen relatieconflict.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.