Welzijnsorganisaties in gemeentehuis Kaag en Braassem

Gemeentehuis.© archieffoto

Marlies Vording
Roelofarendsveen

Het gemeentehuis van Kaag en Braassem krijgt een extra functie. Het wordt een ’basislocatie’ voor gemeentelijke welzijnsorganisaties. Het college van burgemeester en wethouders heeft deze week besloten een aantal lege ruimtes aan hen te gaan verhuren.

Het is de bedoeling dat medewerkers van Tom in de Buurt, Kernteam, de Driemaster en Go voor Jeugd elkaar op het gemeentehuis kunnen ontmoeten. Laatstgenoemde is daar al gevestigd. De welzijnsorganisaties gaven aan behoefte te hebben aan een plek waar zij onderling gemakkelijk kunnen samenwerken en vergaderen.

De instellingen betalen voor een periode van een jaar huur aan Kaag en Braassem en krijgen beschikking over een aantal kamers op de tweede etage van het gebouw. Ook mogen de medewerkers gebruik maken van de spreekkamers.

De Ignatiusschool, het Bonaventuracollege en zwembad De Tweesprong in Roelofarendsveen zijn ook als opties voor een ontmoetingscentrum onderzocht, net als het oude gemeentehuis van Rijnsaterwoude. Die plekken vielen af door zaken als ruimtegebrek of hoge investeringskosten.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.