Geen nieuwe partijen bij raadsverkiezing Kaag en Braassem

Marlies Vording
Kaag en Braassem

Voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in Kaag en Braassem hebben zich geen nieuwe partijen gemeld. Dat geeft een gemeentewoordvoerster aan. De deadline voor registratie verstreek vorige week.

De vijf zittende partijen, die vier jaar geleden ook op de kieslijst stonden, doen dit jaar opnieuw mee. Het gaat om PRO Kaag en Braassem, Samen voor Kaag en Braassem (SvKB), CDA, D66 en de VVD.

Niet meedoen

Alleen Liberaal Kaag en Braassem, een eenmansfractie die zich afgelopen raadsperiode afsplitste van de VVD, gaf eind 2017 al aan niet mee te doen aan de verkiezingen.

Fractieleider Ton van Velzen, die jaren in de gemeenteraad heeft gezeten en wethouder is geweest, stopt vanwege zijn gezondheid.

Lijsttrekkers

D66, CDA en SvKB hebben inmiddels hun verkiezingsprogramma online wereldkundig gemaakt.

Een aantal partijen heeft ook al een nieuwe lijsttrekker gekozen. De jongste van het stel - het Roelofarendsveense burgerraadslid Nick van Egmond - is 21 jaar oud en gaat D66 door de verkiezingen leiden.

De partij maakte ook al de kieslijst bekend: op plaats 2 en 3 staan raadsleden Gino Wesselman en Conny Punt.

Bij de VVD is wethouder Yvonne Peters verkozen tot lijsttrekker. Op vrijdag 12 januari stelt de partij de rest van haar kieslijst vast. SvKB doet dat op zondag 28 januari. De partij wees in november afgelopen jaar opnieuw Petra van der Wereld aan als lijsttrekker. Door PRO en CDA is de lijsttrekker nog niet bekendgemaakt.

Meer nieuws uit LD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.