Veel animo voor De Ripse Schans

Marieke den Boer
Rijpwetering

Huizen in het nieuwbouwproject De Ripse Schans in Rijpwetering zijn in trek. Binnen een paar weken zijn er al opties genomen op elf van de veertien huizen op het terrein van een voormalige timmerfabriek. ,,De populariteit van deze huizen is boven verwachting’’, vindt ook Bram Bodelier van Goedhart Makelaars & Taxateurs, die de verkoop op zich neemt

De huizen moeten uiterlijk eind volgend jaar verrijzen tussen de N445 en de A4, een gebied tussen de Zuidweg en Ringsloot. Er ligt inmiddels al een ontwerpbesluit klaar voor de omgevingsvergunning bij de gemeente. Nu er zoveel animo is voor de zes vrijstaande huizen, vier eensgezinswoningen en vier halfvrijstaande huizen, verwacht de makelaar nog eind dit jaar te kunnen beginnen met bouwen. Jan van Tol BV is de ontwikkelaar, Jobo Bouw- en Aannemersbedrijf BV bouwt de panden.

,,We zijn een paar weken geleden voorzichtig begonnen met promoten, maar we zijn nu al een stuk verder dan dat we gehoopt hadden. Zeker vijf of zes mensen krijgen binnenkort al een contract, voor een paar andere huizen hebben we ook al opties staan.’’

Hij denkt dat de locatie vooral doorslaggevend is. ,,Je krijgt een vrijstaand huis met vijf slaapkamers met garage voor net boven de vier ton. Een kilometer verderop in Leiderdrop betaal je zo anderhalve ton meer.’’ De eensgezinshuizen beginnen bij 235.000 euro.

De interesse komt van mensen uit Rijpwetering en Oud Ade, maar ook van verder weg, bijvoorbeeld Den Haag en Heemstede. ,,Je zit heel centraal, twee keer vallen en je zit op de A4’’, verklaart Bodelier.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.