Leidse Loper in slechte conditie

Loman Leefmans
Leiden

Ze staan scheef, of balorige studenten hebben ze 180 graden gedraaid of ze wijzen naar instanties die niet meer bestaan. De reeks toeristische verwijzingen die samen de Leidse Loper heten, moet nodig worden opgeknapt en verbeterd. Als het aan het VVD-raadslid Juliette Gillissen ligt, in ieder geval voor de zomer van 2016. ,,Want er is heel wat mis mee.''

De 'loper' is deze zomer precies tien jaar oud. De witte bordjes met groene letters staan sinds 2005 door de hele binnenstad en verwijzen via een wandelroute naar lokale bezienswaardigheden. Ook staat er af en toe extra informatie bij.

Gilissen ontdekte afgelopen voorjaar dat lang niet alle bordjes de juiste kant op wijzen en hier en daar ook de informatie is verouderd. Zo staat het LAK-theater nog altijd aangegeven terwijl deze cultuurzaal al enige tijd geleden is opgeheven door de universiteit. ,,Het mag verder niet zo zijn dat mensen die naar het station willen, bij de Garenmarkt uitkomen'', zo meldde het raadslid eerder.

Niet tevreden

Verantwoordelijk D66-wethouder Robert Strijk zegde voor het zomerreces toe de toeristische aanduidingen te laten herstellen. Daar is Gilissen nu toch niet tevreden mee. Het Leidse Visitor Center publiceerde namelijk tegelijkertijd een rapport over de Leidse Loper.

'Na het bestuderen van dit lijvige onderzoek, blijkt dat er heel wat meer mis is met de borden dan dat ze soms de verkeerde kant op wijzen', zo schrijft het VVD-raadslid aan het stadsbestuur. 'Een slechte zaak', voegt zij daaraan toe.

App

'Enthousiaste bezoekers mogen niet verdwalen of foutieve informatie krijgen wanneer ze door de prachtige Leidse binnenstad op ontdekkingstocht gaan. Uit de bijgevoegde schriftelijke vragen aan burgemeester en wethouder blijkt dat Gilissen een stevige opknapbeurt van de 'loper' voorstaat. Inclusief de bijbehorende app.

'Is het college het met de VVD eens, dat de Leidse Loper alsnog grondig moet worden aangepakt om de Leidse bezoekers te kunnen bieden wat het belooft?', zo vraagt ze.

Het stadsbestuur reageert direct na de zomervakantie op de kwestie.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.