Aleksandar Bjelica verruilt Helmond Sport voor KV Mechelen

Aleksandar Bjelica in januari 2015 in actie namens PEC Zwolle. Archieffoto ANP

Aleksandar Bjelica in januari 2015 in actie namens PEC Zwolle. Archieffoto ANP

Hielke Biemond
Katwijk

Aleksandar Bjelica vervolgt zijn carrière bij KV Mechelen. De club die uitkomt op het hoogste Belgische niveau neemt de Katwijkse verdediger over van eerstedivisionist Helmond Sport.

KV Mechelen meldt op de eigen website daarover een mondeling akkoord te hebben bereikt met Bjelica (22). Hij heeft de medische keuring inmiddels doorstaan en tekent binnenkort een contract dat hem voor tweeënhalf seizoen aan de club verbindt die in 1988 onder leiding van Aad de Mos de Europacup II won.

Bjelica moet bij de nummer dertien van de Belgische Jupiler League de opvolger worden van de naar Standard Luik vertrokken Milos Kosanovic.

De geboren Serviër kent een merkwaardig carrièreverloop. Hij maakte zich vorig seizoen onmogelijk bij Sparta Rotterdam doordat hij als wisselspeler weigerde op te draven bij een wedstrijd. Daarop besloot FC Utrecht, de club die hem had uitgeleend, hem ook weg te sturen.

PEC Zwolle pikte Bjelica op, maar daar kon hij na een hoopgevende start niet meer op speeltijd rekenen. Vervolgens bloeide de centrale verdediger dit seizoen op bij Helmond Sport.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.