Jongeren laten ravage achter in De Bult in Leiden

Jongeren laten ravage achter in De Bult in Leiden / foto Ernst Proman

Jongeren laten ravage achter in De Bult in Leiden / foto Ernst Proman

Renée van der Nat
Leiden

Ze hebben hun diploma op zak, maar één ding hebben ze niet geleerd op school: hun troep opruimen. Feestvierende eindexamengangers hebben gisteren een ravage achtergelaten in Park de Bult in Leiden. De politie heeft de feestvierders aan de schoonmaak gezet.

Een wildplassende jongen, kapotte bierflesjes, chipszakken en lege blikjes. De overblijfselen van een wilde avond. De verantwoordelijken voor de rommel zijn er al vandoor. Op drie mensen na: de wildplasser en een jongen en een meisje die nog liggen te slapen midden op het grasveld.

,,Het was een mooi feestje. Bultifest noemen we het, naar De Bult. De twee jongens die het organiseerden, hadden toestemming van de gemeente'', zegt de enige van de drie die wakker is. Midden in een zee van rommel ligt zijn fiets. In de fietstassen zitten twee zakken met bolletjes voor het ontbijt. Tot er een vrouw met zes honden langskomt. Twee labradors rennen op de tassen af en snaaien de bolletjes eruit. Wanhopig probeert hij nog een paar broodjes te redden, maar tevergeefs.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.