Nieuw in Roelofarendsveen: een dierenweide

Nieuw in Roelofarendsveen: een dierenweide
De 14-jarige Nahom voert de minivarkens.
© Foto Taco van der Eb
Roelofarendsveen

Tuincentrum De Veense Bukker heeft een dierenweide geopend. Geiten, minivarkens, konijnen en kippen hebben hun eigen domein gekregen van eigenaar Marcel Akerboom. De ondernemer hoopt hierbij dat zijn groencentrum aan het Roelofarendsveense Hazenpad nog meer bezoekers trekt.

„We zijn open, iedereen mag even bij de dieren langs. Niet alleen onze klanten.” De kinderopvang gaat er ook gebruik van maken.

De Veense Bukker is pas een jaar open. Akerboom heeft er sinds kort ook zeven camperplaatsen bij. Die staan tussen de geiten en de kippen. De ’camping’ bestaat uit zeven grote parkeerplaatsen met een stroomaansluiting en één wc.

In de schaduw bij een camper zitten twee stellen koffie te drinken. „We hoorden de kippen toen we vanmorgen wakker werden”, zegt Gonny van Woerkom. „Heel gezellig.” Zij woont in Roelofarendsveen en gaat er met haar man vaker op uit met de camper. Vanwege deze nieuwe camperplaats besloten ze het voor één keer dichterbij huis te zoeken. Familie uit Vlissingen is met de camper ook naar De Veense Bukker gekomen. „We waren bang dat je de A4 hier zou horen”, zegt de nicht van Van Woerkom. „Ze maken er reclame mee dat ze dichtbij de snelweg zitten, maar gelukkig is het stil.”