Drijvend Leiden gaat definitief door

Liza Janson
Leiden

Het feestje Drijvend Leiden gaat definitief door. Zondag 27 augustus wordt een deel van de Leidse grachten gevuld met honderden rubberbootjes, opblaaskrokodillen en -flamingo’s. De organisatie heeft toestemming gekregen van de gemeente.

Het idee is als volgt. Mensen nemen hun rubberboot of andere opblaasbare vaartuig mee en leggen die in de gracht. Met zijn allen varen ze naar een eindpunt waar een bar in het water staat en dj’s draaien. ,,Alles speelt zich in het water af, behalve de toiletten’’, zegt organisator Koen ten Haken.

’Waarom niet in Leiden?’

Waar het feestje precies is, kan hij nog niet zeggen. ,,We zijn nog met de route bezig. Het kan niet door alle Leidse grachten vanwege de pleziervaart.’’ Ten Haken organiseert met Firma Bolwerk vaker evenementen. ,,We zijn altijd op zoek naar leuke nieuwe dingen. Dit evenement bestaat al in Utrecht en Breda. Allemaal steden met grachten. We dachten: waarom doen we het niet ook in Leiden?’’

Zo’n 700 mensen hebben zich inmiddels via Facebook aangemeld voor Drijvend Leiden. Het evenement begint om 13.00 uur. Informatie over de kaartverkoop volgt.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.