Oegstgeest doet meteen goede zaken, MMO niet

Hennie Kanbier en Joris Zandbergen
Oegstgeest

Oegstgeest heeft zich slechts één doel gesteld en dat is de vierde klasse verlaten. Bij de opening van het seizoen kwam het sterke VVSB op bezoek. De thuisploeg liet direct van zich spreken met een 4-1 zege.

Thomas Schrooder had zijn ploeg nog wel op voorsprong gezet, maar daarna stelden Bob den Hollander (2), Roy Elkerbout en Danny Wenink orde op zaken.

Het naar de zaterdag overgestapte Meerburg pakte eveneens de eerste drie punten. Haagse Hout werd op het eigen complex met 1-2 verslagen. Verdediger Ali Barokzay was tweemaal trefzeker. Football Factory was thuis met 4-1 te sterk voor Wassenaar. Thijs de Jong eiste een hoofdrol voor zich op met twee doelpunten. Hazerswoudse Boys klopte UDO met 3-1, mede door twee treffers van Vito Martens.

Alphia declasseerde GOL Sport met 16-0 en daarmee kreeg de Leidse ploeg bepaald geen warme douche als verwelkoming op de zaterdag. Bryan de Bruin (6) en Vincent Hoogervorst (5) waren het meest doelgericht.

Roodenburg verspeelde bijna een 4-0 voorsprong bij rust, maar kon uiteindelijk WVC er met 5-4 onder houden. Hakim Bouchlaf scoorde liefst viermaal. In 4C klopte Woubrugge Moerkapelle met 1-2. Shijie Hu werd de gevierde man.

MMO moet het dit seizoen proberen in de zondag vierde klasse van West 1. Dat maakt het er niet gemakkelijker op voor de club uit Hoogmade, die in de eerste wedstrijd thuis onderuit ging tegen NFC: 0-3. ,,We moeten dit maar snel vergeten’’, zei trainer Pascal Verschoor.

Roodenburg begon prima met een 6-4 overwinning bij Blankenburg.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.