Dierenkliniek: ’Koeling gaat voortaan op slot’

© Politie

1 / 2
Leander Mascini
Oegstgeest

Dierenkliniek Rijngeest heeft gereageerd op de commotie die is ontstaan nadat er bij hen werd ingebroken in de nacht van donderdag op vrijdag. Er zijn dode dieren uit de koeling gehaald en op straat gelegd. De kliniek betreurt dit en geeft aan hoe het heeft kunnen gebeuren.

De vandalen hebben de koeling op het terrein van de kliniek weten te openen. Ze hebben hier enkele overleden dieren uitgehaald en deze op straat achter gelaten. De agenten hebben de op straat gegooide dieren terug in de vriezer gelegd. Volgens de politie zijn er geen sproren van braak.

De dierenkliniek: ’Het betreft een haan en een overleden hondje. Inmiddels is contact opgenomen met de baasjes van de dieren en is het voorval besproken.’

’De koeling wordt normaal dagelijks geleegd, maar vanwege Koningsdag was dit naar vrijdag verschoven.’, aldus de Rijngeest. De vriezer gaat voortaan waarschijnlijk op slot.

De vriezer is bedoeld om dieren die overleden zijn in de kliniek tijdelijk te bewaren. „We hebben hier al 35 jaar een vriezer bij een schuurtje staan, en dit is nog nooit gebeurd. Hoe haal je het in je hoofd”, zegt de assistente van Dierenkliniek Rijngeest.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.