SeriousSpinning voor het Rode Kruis

Leontien van Engelen

Drukkerij Noord-Holland als 'replica' van Het Glazen Huis. In het kolossale gebouw met de grote glazen puien aan de Marconiweg in Alkmaar staan op zaterdag 10 december honderd flitsende fietsen klaar voor SeriousSpinning. Deelnemers trappen solo of in teamverband zoveel mogelijk geld bij elkaar voor het Rode Kruis.

Het idee is afkomstig van Perry Smits uit Hoorn. In het verleden organiseerde de 48-jarige teammanager van HDC Media, uitgever van deze krant, al vijf keer een dergelijk evenement in Wervershoof. De opbrengst kwam ten goede aan War Child, de organisatie die zich het lot aantrekt voor oorlogskinderen.

,,De jaarlijkse Goede Doelen-bijlage van de krant, die op 31 december verschijnt, staat ditmaal onder leiding van gasthoofdredacteur prinses Margriet. Die zet zich al jarenlang in het voor het Rode Kruis, nationaal en internationaal. De dj's van 3FM halen onder de noemer Serious Request elk jaar miljoenen op voor het Rode Kruis. De opbrengst gaat naar slachtoffers van een stille ramp. Ik vind het een mooie gedachte om in ons eigen Glazen Huis een steentje bij te dragen", vertelt de enthousiaste Smits.

Sluiten de dj's zich in Leiden de week voor kerst vrijwillig zes dagen zonder eten op achter het glas, de mannen en vrouwen die op 10 december vier uur lang op de fiets stappen zal het aan niets ontbreken. Niet alleen de inwendige mens wordt in de watten gelegd. Ook aan vermaak en spektakel geen gebrek.

Perry: ,,De mensen moeten het gewoon beleven. We halen vier uur entertainment van de bovenste plank in huis. Kim de Boer, bekend van The Voice of Holland, zingt. Er zijn spectaculaire optredens van zestig dansers, de coverband Reflexx met in de gelederen directeur Jetze Talsma van Drukkerij Noord-Holland, zorgt er met twee live-dj's voor dat mensen zich geen moment zullen vervelen. ,,En een optreden van een heuse wereldkampioen uit Rotterdam. Maar die naam verklappen we nog niet", glimlacht Smits.

De Hoornaar is in zijn vrije tijd spinninginstructeur. Samen met vier collega's van het Alkmaarse healthcenter Hoornse Vaart leidt hij de SeriousSpinng in goede banen. Vijftien studenten logistiek management van het Horizon College in Alkmaar en Heerhugowaard verlenen op de dag hand- en spandiensten.

Wie wil deelnemen, kan vier uur lang helemaal zelf spinnen. Maar in teamverband kan ook. ,,Bedrijven kunnen relaties uitdagen om op de fiets te stappen", geeft Perry als suggestie. Inmiddels zijn al veertig van de honderd fietsen bezet.

Solorijders tekenen in voor ten minste 150 euro aan sponsorgeld. Voor (bedrijfs)teams gelden hogere instapbedragen. Meer informatie via seriousspinng@hdcmedia.nl. Via dit mailadres zijn ook sponsorlijsten verkrijgbaar. SeriousSpinng is op 10 december van 16-20 uur. Bezoekers zijn welkom.

Meer nieuws uit Regio

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.