Sterrenpaard komt naar Stompwijk

Diederik de Groot
Stompwijk

In Stompwijk staat de komende dagen alles in het teken van de traditionele paardendagen. Het hoogtepunt is de kortebaandraverij op maandag. Dit jaar doet een ware ster binnen de paardensport mee aan de wedstrijd: Blackpearl Trans R, de merrie die in 2012 en 2013 werd uitgeroepen tot paard van het jaar.

Blackpearl won dit seizoen al de kortebaan van Sassenheim en was ook de beste op het gras van Duindigt. Ze begint aan de ritten van 310 meter met een achterstand van vijf, tien of vijftien meter op de andere paarden, en staat voor de zware opgave om de concurrentie voor de finish in te halen. Op Duindigt bewees ze eerder dat ze hier toe in staat is.

Voor Leidschendammer Wim van der Mespel heeft de wedstrijd een speciaal tintje. Hij mag op zijn thuisbaan proberen de overwinning binnen te slepen. Van der Mespel vervangt de afwezige Ruud Pools achter merrie Donate Groenhof. De winnaar van vorig jaar, de ruin Adonis Charisma, is ook van de partij. Prolongatie van zijn titel wordt niet eenvoudig. Adonis heeft sinds zijn overwinning van vorig jaar weinig aansprekende resultaten geboekt en de concurrentie is moordend.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.